4 januari

Sesamstraat is voor het eerst te zien in Nederland en Vlaanderen (1976)

Eerste Amerikaanse aflevering van Sesame Street (1969)

Op 4 januari 1976 is in Nederland en Vlaanderen voor het eerst een aflevering van Sesamstraat te zien. Het programma werd gemaakt door de NOS en de BRT.

Sesame Street werd in 1969 ´geboren´ in Amerika. Miljoenen kinderen maakten via dit programma kennis met enkele creaties van poppenspeler Jim Henson zoals Kermit de Kikker, Ernie, Dr. Teeth en het oude Muppet-mannetje Waldorf. Voor Kermit en Ernie leverde Henson overigens ook zijn stem.

Het kinderprogramma werd een enorm succes en aangekocht door meer dan tachtig landen. Het stelde Henson in staat hierna onder meer ook nog The Muppet Show en Fraggle rock te maken. Na zijn dood werden de rechten van de Muppets verkocht aan Walt Disney.

- advertentie -

In Nederland werd het programma dus vanaf 1976 gemaakt. De Vlaamse actrice Sien Diels, in het programma Tante Sien genoemd, speelt vanaf het begin mee en is dus het langst aan het programma verbonden.

3 januari

5 januariLeader van de eerste aflevering van Sesamstraat:

De aanleg van het Panamakanaal vangt aan (1881) Aanleg…
Prinses Juliana trouwt met Prins Bernhard (1937) Prinses Juliana…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: