Dark
Light

Jim Henson (1936-1990) – Geestelijk vader van de Muppets

Auteur:
1 minuut leestijd
Jim Henson (1936-1990) - Geestelijk vader van de Muppets
Jim Henson (1936-1990) - Geestelijk vader van de Muppets

Het is zaterdag 75 jaar geleden dat de bekende poppenspeler en geestelijk vader van de Muppets Jim Henson werd geboren. Google staat bij die gebeurtenis stil met een speciaal logo.

Doodle voor Jim Henson
Het bekende logo van Google wordt op speciale dagen soms vervangen door zogenaamde Google Doodles, bijzondere Google-logo’s. Ter gelegenheid van de 75e geboortedag van Jim Henson (1936-1990) is het traditionele logo vervangen door vijf Muppet-figuurtjes.

De muppets Waldorf (l) en Statler

Sesamstraat

Poppenspeler en regisseur Jim Henson werd in 1969 wereldberoemd met het televisie-kinderprogramma Sesamstraat. Miljoenen kinderen maakten via dit programma kennis met enkele creaties van Jim Henson zoals Kermit de Kikker, Ernie, Dr. Teeth en het oude Muppet-mannetje Waldorf. Voor Kermit en Ernie leverde Henson ook zijn stem.

Het kinderprogramma werd een enorm succes en aangekocht door meer dan tachtig landen. Het stelde Henson in staat hierna onder meer ook nog The Muppet Show en Fraggle rock te maken. Na zijn dood werden de rechten van de Muppets verkocht aan Walt Disney.

Doodle

In de doodle ter ere van de geestelijk vader van de Muppet-familie zijn vijf poppen te zien. De verschillende Muppets kunnen als het ware bediend worden. Wanneer de knop onder de figuurtjes geselecteerd wordt, gaat het betreffende figuurtje meebewegen met de muis. Wie een beetje geduld heeft krijgt soms ook nog wat extra’s te zien.

Als Muppet ‘L’ bijvoorbeeld iets te lang heen en weer heeft bewogen komt de laatste Muppet bloeddorstig in actie. Zie de afbeelding bij dit bericht.

DVD: The Muppets

Documentaire over Jim Henson

×