Maand van de geschiedenis
Dark
Light

Nieuws

Nieuwsberichten gerelateerd aan geschiedenis, archeologische vondsten en bijvoorbeeld berichten over actuele tentoonstellingen. Bekijk ook onze uitgebreide onderwerppagina.
VOC archief digitalisatie

5 miljoen scans VOC-archief doorzoekbaar

Vijf miljoen scans uit het VOC-archief zijn vanaf aankomende woensdag online doorzoekbaar. Dat meldt het Huygens Instituut dat de documenten met enkele partners digitaal beschikbaar stelt. Volgens het instituut is bijvoorbeeld informatie over beladen onderwerpen als slavernij en koloniaal geweld nu makkelijker op te zoeken.
Pokémon Van Gogh Museum

Van Gogh Museum en Pokémon gaan samenwerking aan

Het Van Gogh Museum in Amsterdam wil een nieuw publiek kennis laten maken met het werk van Vincent van Gogh en is daarvoor een samenwerking aangegaan met Pokémon. Volgens het museum is de samenwerking niet zo vreemd als deze op het eerste gezicht wellicht lijkt: “Vincents werk en Pokémon hebben beide een bijzondere band met de Japanse kunst en cultuur.”
Basisschool in Voorschoten

Geen geschiedenis meer in nieuwe eindtoets basisscholen

Leerlingen van groep acht in het basisonderwijs krijgen vanaf dit schooljaar geen vragen meer over geschiedenis in de Centrale Eindtoets. Deze toets, vanaf nu doorstroomtoets geheten, wordt gebruikt om te onderzoeken welk opleidingsniveau geschikt is voor kinderen die de basisschool verlaten.
1 2 3 358

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (48.314 actieve abonnees)

"Honderden historici brachten hun kennis al in."

Overzicht van auteurs op Historiek