Dark
Light

Adverteren op Historiek

Historiek is een populair online geschiedenismagazine. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken. Onze website trekt een breed publiek met interesse voor geschiedenis en cultuur. Maandelijks ontvangt onze hoofdsite honderdduizenden bezoekers. Adverteren op Historiek is mogelijk en kan op verschillende manieren.

We kunnen zowel campagnes opzetten voor grotere bedrijven en instellingen als voor kleinere adverteerders of particulieren. En promotie is zowel mogelijk op onze goedbezochte site, als bijvoorbeeld in onze nieuwsbrief die wekelijks naar ruim 50.000 abonnees gaat. Natuurlijk kunnen wij ook kijken of wij op maat met u een campagne op kunnen zetten.

Enkele cijfers:

  • In 2015 werd Historiek door het publiek uitgeroepen tot beste online geschiedenisproject.
  • In 2022 ontving Historiek ruim 7,6 miljoen bezoekers (Google Analytics)
  • Jaarlijkse paginaweergaven: >16 miljoen
  • Abonnees nieuwsbrief: ruim 50.000
  • Facebook-volgers: ca. 43.000

NB: Advertorials (advertenties in de vorm van redactionele artikelen) plaatsen wij met het oog op onze redactionele uitgangspunten niet.


Google Adwords

Adverteert u al via Google Adwords? Dan kunt u ook specifiek advertenties vertonen op Historiek. Klik daarvoor tijdens het aanmaken van een nieuwe Adwords-campagne op “Plaatsingen” en zoek vervolgens naar Historiek.net. U kunt onze website vervolgens selecteren voor automatische plaatsingen van uw advertentie. Meer informatie .

Eerder zetten wij onder meer succesvolle campagnes op met het Rijksmuseum, Nationaal Comité 4 en 5 Mei, Kenniscentrum Bronbeek, de Maand van de Geschiedenis, Boom uitgevers, het Joods Historisch Museum en Catawiki.

Ervaring van een adverteerder:

“Kleine geschiedenissen, interessante bronnen en mooie verhalen… Het BHIC maakt thematische websites over de Brabantse geschiedenis, van oude auto’s tot het Rijke Roomse Leven in Brabant. We hebben in Historiek een prettige en succesvolle partner gevonden bij het onder de aandacht brengen van onze historische bronnen. Regelmatig plaatsen we banners in de nieuwsbrief van Historiek. Deze zorgen voor veel extra bezoek.” Margot America (BHIC)


Meer informatie? Neem contact op met:

profielfoto Lilian Visser

Lilian Visser
[email protected]

×