Week van de koloniale geschiedenis
Dark
Light
Zicht op Hattusa

Hattusa, hoofdstad van de Hettieten

In het tweede millennium voor Christus verscheen er een nieuw volk in Anatolië: de Hettieten of Hittieten. Ze waren anders dan de andere volken in de regio. Het was geen semitisch, maar een Indo-Europees volk afkomstig uit hedendaags Oost-Europa. Eeuwenlang beheersten de Hettieten Centraal-Anatolië en drukten ze een uniek stempel op zijn geschiedenis.
Thespis op een wagen - Veertiende-eeuws reliëf

Thespis – Grondlegger van de Griekse tragedie

De Griekse dichter Thespis wordt vaak de grondlegger van de Griekse tragedie genoemd. In de zesde eeuw voor Christus zou deze dichter iets nieuws hebben gedaan. Tijdens een traditionele kooropvoering trad hij op als een soort acteur en voerde hij als allereerste gesprekken met de leden van het koor. Daarmee zou hij de basis hebben gelegd voor het Griekse drama.
Zicht op de Leeuwenpoort van Mycene

De Leeuwenpoort van Mycene

De Leeuwenpoort van Mycene is een van de bekendste en meest opvallende overblijfselen van de Myceense beschaving (ca. 1600 tot 1150 v.Chr.). De uit de dertiende eeuw voor Christus daterende poort herinnert aan een tijd waarin Mycene door een koningshuis van absolute monarchen geregeerd werd en tot grote bloei kwam.
1 2 3 42

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

48.278 actieve abonnees

"Geschiedenis kan helpen onszelf en de wereld rondom ons beter te begrijpen."

Meer informatie over ons project

Volg ons: