Samenwerking met uitgevers

Uitgevers

Historiek werkt samen met verschillende uitgeverijen van non-fictie. Zo plaatsen wij bijvoorbeeld geregeld fragmenten uit nieuw verschenen historische boeken. Hierbij snijdt het mes wat ons betreft aan twee kanten: onze lezers krijgen een interessant boekfragment voorgeschoteld en uitgevers worden in staat gesteld hun boek inhoudelijk onder de aandacht te brengen van een breed publiek. Onze website ontvangt honderdduizenden bezoekers per maand en onze wekelijkse nieuwsbrief, waarin boekfragmenten doorgaans ook worden opgenomen, gaat naar circa 40.000 geschiedenis- en cultuurliefhebbers.

Wilt u aandacht voor een geschiedenisboek dat door uw fonds wordt uitgebracht dan kunnen wij wellicht ook met u samenwerken. Voor recente voorbeelden van fragmentplaatsingen op Historiek bekijkt u de rubriek voorpublicaties. Hoewel de naam van deze rubriek anders doet vermoeden, plaatsen wij ook fragmenten uit boeken die al zijn verschenen. Leent een boek zich niet voor een fragmentplaatsing, dan bestaat de nog mogelijkheid om de auteur(s) een achtergrondartikel aan te laten leveren dat aansluit bij de inhoud van de verschenen titel.

Belangrijk voor ons publiek is dat de door te plaatsen fragmenten informatief zijn en als artikel op zichzelf kunnen staan. De lengte varieert, van circa 1000 woorden tot maximaal 5000. Fragmenten waarin puur promotie wordt gemaakt voor een boek of stukken uit een inleiding met daarin hoofdzakelijk opsommingen over de inhoud per hoofdstuk, komen niet in aanmerking.

Heeft u een boek uitgebracht dat u graag onder de aandacht van onze lezers wil brengen, maar twijfelt u over een fragment of wilt u overleggen? Neem dan contact met ons op, we denken graag met u mee. Mailen kan naar [email protected]

NB: Voorpublicaties zijn met nadruk géén advertorials (die plaatst Historiek niet). Het gaat hier dus om samenwerkingen met gesloten beurs.

Wilt u als uitgever adverteren op onze website of in onze wekelijkse nieuwsbrief, dan kan dat uiteraard ook. Neem daarvoor contact op met Lilian Visser, [email protected]

Bekijk meer over:


Categorieën

Onze belangrijkste rubrieken: