Over Historiek

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit op een toegankelijke manier met elkaar verbinden. Onze wekelijkse nieuwsbrief gaat naar ruim 43.000 abonnees. Een politieke kleur heeft Historiek niet.

Historiek vindt geschiedenis relevant en inspirerend. Wie wil weten in wat voor wereld hij leeft, zal altijd moeten kijken hoe en door welke factoren die wereld geworden is tot wat hij is. Een duik in het verleden is dan onontkoombaar. Op Historiek vindt u daarom duizenden nieuwsberichten met een historische link, boekbesprekingen en encyclopedische artikelen.

De site fungeert ook als een (geredigeerd) open podium en plaatst geregeld artikelen van externe auteurs, waaronder journalisten, historici en wetenschappers. Historiek nodigt historici en andere auteurs van harte uit ook bijdragen te leveren aan het project . Heeft u geen mogelijkheid ons project redactioneel te steunen, maar draagt u ons wel een warm hart toe, overweeg dan ons te ondersteunen met een donatie . Steun is meer dan welkom. Historiek ontvangt geen subsidie.

  • In 2015 werd Historiek door het publiek uitgeroepen tot beste online geschiedenisproject.
  • In 2021 ontving Historiek bijna 7,5 miljoen bezoekers (Google Analytics)

Redactie

Historiek wordt dagelijks vanuit Ermelo bijgewerkt. Het algemeen beheer is in handen van Yuri en Lilian Visser. We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om het bereik te vergroten en fungeren graag als platform. Heeft u ideeën voor artikelen, nieuwe rubrieken of wilt u zelf een artikel aanleveren? Neem dan contact met ons op. Ook als u overweegt op Historiek te adverteren horen wij vanzelfsprekend graag van u.


Historiek vof
Van Veldhuysenweg 19
3851JP Ermelo

E-mail: [email protected]

KvK-nummer: 08220576
IBAN: NL73ABNA0588104329
BIC: ABNANL2A

Voor scholieren:

Historiek wordt ook veel gebruikt door scholieren. We krijgen geregeld mails van leerlingen en studenten met algemene vragen over onze site. De belangrijkste beschrijven we hieronder:

Wanneer is Historiek opgericht?

Historiek bestaat sinds 2008. Bovenaan deze pagina vind je meer informatie over de oprichters.

Is Historiek betrouwbaar?

De redactie werkt zorgvuldig en we proberen uiteraard alles zo goed mogelijk te beschrijven. Maken we fouten (dat kan altijd gebeuren) dan passen we dat vanzelfsprekend zo snel mogelijk aan. Wat helpt is dat we kritische en deskundige meelezers hebben die ons kunnen corrigeren als dat nodig is.

Wie heeft het artikel geschreven?

Boven- en meestal ook onderaan artikelen staat wie een stuk geschreven heeft. Staat bij auteur ‘Historiek’, dan is het artikel geschreven door de redactie.

Wanneer is het artikel geschreven?

Bij veel artikelen staat de publicatiedatum bovenaan het artikel. Op sommige artikelpagina’s is alleen de datum te vinden waarop het artikel voor het laatst is ge-update, omdat dat relevanter is.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties