Over Historiek

‘Omdat we ook van gisteren zijn’
Historiek is een online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit op een toegankelijke manier met elkaar verbinden. Ons motto: omdat we ook van gisteren zijn. In 2015 werden we door het publiek uitgeroepen tot beste online geschiedenisproject.

Historiek heeft een enorm archief Bekijk hier alle onderwerpen

Historiek wordt dagelijks vanuit Ermelo bijgewerkt. Het algemeen beheer is in handen van Yuri en Lilian Visser. Daarnaast werkt een groot aantal auteurs en instellingen mee aan de site. Alle vrijwillige auteurs hebben één ding gemeen: ze willen geschiedenis op een toegankelijke manier naar het brede publiek brengen. Dat er behoefte is aan een site als Historiek blijkt ook uit het feit dat maandelijkse enkele honderdduizenden bezoekers onze website bezoeken.

Historiek beheert ook een eigen winkel: geschiedenis-winkel.nl. Als u daar uw geschiedenisboeken koopt, steunt u ons project.

Historiek is altijd op zoek naar nieuwe manieren om het bereik te vergroten en fungeert graag als platform. Heeft u ideeën voor artikelen, nieuwe rubrieken of wilt u zelf een artikel aanleveren? Neem dan contact met ons op. U leest hier meer over het publiceren op Historiek.

Inkomsten en steun

Historiek is afhankelijk van donaties en advertentie-inkomsten. Overheidssubsidie ontvangen wij niet. Steun van particulieren of instellingen kunnen wij zeer goed gebruiken. Het beheer van de site kost immers veel tijd én geld. Op deze pagina leest u meer over doneren aan Historiek.

Wilt u adverteren op Historiek? Neem contact met ons op zodat we gezamenlijk een succesvolle campagne op kunnen zetten. Ook als u andere vragen of opmerkingen heeft, horen we uiteraard graag van u!

Download onze geschiedenis-app!

Historiek heeft een mobiele app voor Android. Via deze geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app in de Play Store


Historiek vof
Van Veldhuysenweg 19
3851JP Ermelo

Telefoon: +31 (0)341-843147
E-mail: info@historiek.net

KvK-nummer: 08220576
Bankrekening: 58.81.04.329 (ABN)
IBAN: NL73ABNA0588104329
BIC: ABNANL2A

Neem contact met ons op: