Over Historiek

Historiek is een online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit op een toegankelijke manier met elkaar verbinden. Ons motto: omdat we ook van gisteren zijn. In 2015 werden we door het publiek uitgeroepen tot beste online geschiedenisproject.

Wij vinden geschiedenis meer dan relevant. Wie wil weten in wat voor wereld hij leeft, zal altijd moeten kijken hoe en door welke factoren die wereld geworden is tot wat hij is. Een duik in het verleden is dan onontkoombaar.

Historiek werkt aan een groot encyclopedisch archief, over tal van historische onderwerpen en personen. Onze site fungeert tevens als een soort (geredigeerd) forum en plaatst geregeld artikelen van externe auteurs, waaronder journalisten, historici en wetenschappers. Een politieke kleur heeft Historiek niet en streven wij ook niet na. Politiek gezien zijn wij namelijk kleurloos. Wij denken dat op internet al genoeg meningen en opinies te vinden zijn. Natuurlijk is volledige objectiviteit een illusie, maar wij streven die wel zoveel mogelijk na.

Het is onze ambitie om de relevantie van geschiedenis steeds meer aan te tonen, door vaker achtergrondverhalen bij de actualiteit te plaatsen. Historiek is primair een geschiedeniswebsite, maar wij willen ons meer en meer ook ontwikkelen tot een volwaardig journalistiek project en platform. Samenwerking met en hulp van externe deskundigen is daarbij onontbeerlijk. Schrijf dus vooral mee!

Dat er behoefte is aan een site als Historiek blijkt uit het feit dat maandelijkse honderdduizenden Nederlanders en Belgen onze website bezoeken. Heeft u geen mogelijkheid ons project redactioneel te steunen, maar draagt u ons wel een warm hart toe, overweeg dan ons te ondersteunen met een donatie. Steun is meer dan welkom. Historiek ontvangt namelijk geen subsidie. Het project levensvatbaar maken en houden is een uitdaging op zich.

Bekijk hier onze Colofon

Redactie

Historiek wordt dagelijks vanuit Ermelo bijgewerkt. Het algemeen beheer is in handen van Yuri en Lilian Visser.

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om het bereik te vergroten en fungeren graag als platform. Heeft u ideeën voor artikelen, nieuwe rubrieken of wilt u zelf een artikel aanleveren? Neem dan contact met ons op. U leest hier meer over het publiceren op Historiek.

Wilt u adverteren op Historiek? Neem contact met ons op zodat we gezamenlijk een succesvolle campagne op kunnen zetten. Ook als u andere vragen of opmerkingen heeft, horen we uiteraard graag van u!


Historiek vof
Van Veldhuysenweg 19
3851JP Ermelo

E-mail: [email protected]

KvK-nummer: 08220576
IBAN: NL73ABNA0588104329
BIC: ABNANL2A

Voor scholieren:

Historiek wordt ook veel gebruikt door scholieren. We krijgen geregeld mails van leerlingen en studenten met algemene vragen over onze site. De belangrijkste beschrijven we hieronder:

Wanneer is Historiek opgericht?

Historiek bestaat sinds 2008. Bovenaan deze pagina vind je meer informatie over de oprichters.

Is Historiek betrouwbaar?

De redactie werkt zorgvuldig en we proberen uiteraard alles zo goed mogelijk te beschrijven. Maken we fouten (dat kan altijd gebeuren) dan passen we dat vanzelfsprekend zo snel mogelijk aan. Wat helpt is dat we kritische en deskundige meelezers hebben die ons kunnen corrigeren als dat nodig is.

Wie heeft het artikel geschreven?

Boven- en meestal ook onderaan artikelen staat wie een stuk geschreven heeft. Staat bij auteur ‘Historiek’, dan is het artikel geschreven door de redactie.

Wanneer is het artikel geschreven?

Bij veel artikelen staat de publicatiedatum bovenaan het artikel. Op sommige artikelpagina’s is alleen de datum te vinden waarop het artikel voor het laatst is ge-update, omdat dat relevanter is.

Bekijk meer over:Alle onderwerpen
×