Collectie theaterinstituut naar UvA

De collectie van Theater Instituut Nederland (TIN) verhuist naar de Universiteit van Amsterdam. Dat is deze week bekendgemaakt. Het TIN sluit eind dit jaar de deuren vanwege de beëindiging van de subsidie. Het leek er even op dat de collectie onbeheerd zou raken, maar na overleg tussen de universiteit, het theaterinstituut en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OCW)

Theatermuseum wil in 2013 naar Stopera

Het Theater Instituut Nederland (TIN) wil verder als museum en zich in 2013 vestigen in de Amsterdamse Stopera. De instelling heeft dat afgelopen week bekendgemaakt. Vorig jaar werd bekend dat het TIN vanaf 2013 als sectorinstituut geen subsidie meer zal ontvangen van het ministerie van OCW. Het instituut besloot hierop verder te gaan als museum, omdat het dan – als

TIN lanceert online theaterencyclopedie

Op 1 september wordt de website theaterencyclopedie.nl gelanceerd. Op de website zal informatie te vinden zijn over alle in Nederland gespeelde theatervoorstellingen sinds 1900. De site is een initiatief van het Theater Instituut Nederland (TIN) en omvat onder meer de complete database van het instituut. Verder zullen er onder meer honderden biografieën en beschrijvingen op de website te vinden zijn.

De gevolgen van Aktie Tomaat

Veertig jaar geleden vlogen er tomaten door de Amsterdamse Stadsschouwburg. Dit uit verzet tegen de overheidsbemoeienis in de toneelwereld. In het Amsterdams Historisch Museum in oktober een terugblik op de gevolgen van ‘Aktie Tomaat’.

Bladmuziek oude theaterliedjes online

Een grote verzameling bladmuziek van oude Nederlandse theaterliedjes is sinds gisteren online te bekijken op www.geheugenvannederland.nl. De verzameling is afkomstig uit de collectie van het Theater Instituut Nederland. Op de website zijn ook dertig nummers te beluisteren, sommige in de oudste, oorspronkelijke uitgave.