Biografie voor zeventigjarige Maarten van Rossem

Maarten van Rossem is donderdag zeventig jaar oud geworden. Ter gelegenheid daarvan verscheen deze week een boek over de bekende historicus: Maarten zonder masker.

Het boek is geschreven door Frénk van der Linden en Peter Webeling. De auteurs leggen onder meer uit wat er ten grondslag ligt aan de eeuwige neiging tot relativeren van Van Rossem. Verder staan ze stil bij zijn “ogenschijnlijke gebrek aan emotie”en “zijn even belezen als belerende houding”.

Voor dit boek, volgens de auteurs een “uitvoerige profielschets”, spraken Frénk van der Linden en Peter Webeling onder meer met de hoofdpersoon zelf maar ook met familieleden, vrienden, (ex)collega’s, mediawatchers en critici. Op de achterflap:

“Zoals Maarten van Rossem is er geen tweede. Niemand in spraakmakend Nederland wekt zoveel enthousiasme, woede, bewondering en irritatie op als de historicus met zijn eeuwige zwarte trui. Toch was hij er lange tijd van overtuigd dat zijn leven was mislukt: als kind gepest, als academicus worstelend met zijn proefschrift, als echtgenoot voorbijgestreefd door zijn succesvolle vrouw Winnie. Niets wees erop dat hij nog zo ver zou komen.”

Maarten zonder masker is verschenen bij Veen Media.

- advertentie -

Boek: Maarten zonder masker, biografie

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Gelijk naar geschiedenisboeken over: