Dark
Light

Deel bibliotheekcollectie Tropenmuseum gered

Auteur:
1 minuut leestijd

De bibliotheek van het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam sluit volgend jaar de deuren omdat het Rijk de subsidie dan stopzet. Een deel van de bibliotheekcollectie blijft echter behouden.

Zowel de universiteit van Leiden, het Vredespaleis in Den Haag en Documentatiecentrum voor Medische Geschiedenis in Urk nemen een deel van de collectie over.

Minister Busemaker van Cultuur heeft dat donderdag gezegd in antwoord op Kamervragen van D66-parlementariër Vera Bergkamp. Volgens de minister is het deel van de boeken dat naar Leiden gaat van een bijzondere cultuurhistorische waarde en heeft ze hiervoor een publieke zorgplicht. Voor het merendeel van de boeken uit de collectie van het KIT is nog geen nieuwe bestemming gevonden.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken. Meer informatie

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (50.789 actieve abonnees)

"Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'."

Steun ons ook

Ook interessant

Zelfde rubriek

×