Mens en Relatie

Yuri Visser

Oprichter / dagelijks beheer

Yuri Visser, oprichter en eindredacteur Historiek
Yuri Visser, oprichter en eindredacteur Historiek
Ik richtte Historiek in 2008 op omdat ik vond dat het internet wel een site kon gebruiken waar nieuws en geschiedenis met elkaar worden verbonden. Er bleek inderdaad behoefte te zijn aan een dergelijke site. Iedere dag ontvangen we duizenden bezoekers. Ze kunnen op onze site terecht voor boeiende achtergrondverhalen, biografieën, boekbesprekingen, historische foto’s en video’s en bijvoorbeeld Taaltrivia. In 2015 werd de site door het publiek uitgeroepen tot het beste online geschiedenisproject van Nederland.

- ad -

Historiek maak ik vanzelfsprekend niet in mijn eentje. De redactie vorm ik met mijn vrouw Lilian, maar de site steunt verder voor een groot deel op bijdragen van allerlei historici en instellingen die het ook belangrijk vinden om geschiedenis op een toegankelijke manier naar het brede publiek te brengen. Zie voor alle mensen die een bijdrage leverden aan het project de colofon.

Ik hoop dat Historiek zich de komende tijd steeds meer ontwikkelt als online historisch platform. Culturele instellingen, historici en auteurs die via Historiek het grote publiek willen bereiken, zijn wat mij betreft dan ook van harte welkom om mee te doen.

Het werken aan Historiek is geweldig omdat we iedere dag zelf ook weer allerlei bijzondere verhalen tegenkomen en geschiedenis wat ons betreft een “geestverruimend middel” is. Meer informatie? Mee- of samenwerken? Algemene vragen over de site of aan mij persoonlijk? Neem dan contact met me op via:

- advertentie-

- ad -

Email: [email protected]
Telefoon: +31 (0)341-843147


Verder speuren:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister


Uit het archief:

Meer tips ➱