Yuri Visser

Oprichter / dagelijks beheer

Yuri VisserIk richtte Historiek in 2008 op omdat ik vond dat het internet wel een site kon gebruiken waar nieuws en geschiedenis met elkaar worden verbonden. Er bleek inderdaad behoefte te zijn aan een dergelijke site. Iedere dag ontvangen we duizenden bezoekers. Ze kunnen op onze site terecht voor boeiende achtergrondverhalen, biografieën, boekbesprekingen, mooie foto’s en video’s en bijvoorbeeld taaltrivia. In 2015 werd de site door het publiek uitgeroepen tot het beste online geschiedenisproject van Nederland.

Historiek maak ik vanzelfsprekend niet in mijn eentje. De site steunt voor een groot deel op bijdragen van allerlei historici en instellingen die het ook belangrijk vinden om geschiedenis op een toegankelijke manier naar het brede publiek te brengen. Via Historiek weten ze dat grote publiek te bereiken. Ik hoop dat Historiek zich de komende tijd steeds meer ontwikkelt als online historisch platform. Culturele instellingen, historici en auteurs die via Historiek het grote publiek willen bereiken, zijn wat mij betreft dan ook van harte welkom om mee te doen.

Het werken aan Historiek is geweldig omdat we iedere dag zelf ook weer allerlei bijzondere verhalen tegenkomen en geschiedenis wat ons betreft een “geestverruimend middel” is. Rijk worden we er echter niet van. Steun voor ons project is dan ook meer dan welkom.

Meer informatie? Mee- of samenwerken? Algemene vragen over de site of aan mij persoonlijk? Neem dan contact met me op via:

Email: yuri.visser@historiek.net
Telefoon: +31 (0)341-843147

NB: Naast mijn werk voor Historiek ben ik politiek actief voor de VVD in Ermelo. Historiek zelf is vanzelfsprekend a-politiek.

Rik Wouters is toeristische gids en reisleider, erkend door onder meer Toerisme…

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Meer van dit soort berichten? Like ons dan!

Gelijk naar geschiedenisboeken over:
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier