Dark
Light

Yuri Visser

Oprichter / dagelijks beheer
Auteur:
1 minuut leestijd

In 2008 richtte ik Historiek op. Ik werkte destijds nog op een online nieuwsredactie en vond dat het internet wel een site kon gebruiken waar geschiedenis en nieuws met elkaar werden verbonden.

Yuri Visser
 
Vanaf het begin heb ik gekozen voor een journalistieke insteek. Historiek opinieert niet, maar informeert. Zo objectief mogelijk. Meningen vormen kunnen mensen zelf wel. Ik denk dat in deze benadering de kracht van Historiek schuilt.

In een gepolariseerde wereld waarin ook media steeds vaker kanten kiezen, veel kolommen gevuld worden door columnisten en opiniemakers en de zuiver objectieve benadering soms wat verloren lijkt te gaan, is er denk ik extra behoefte aan objectieve media. Lezers hoeven zich hier niet af te vragen welke petten de makers op hebben of welke agenda de auteurs hebben. Op Historiek zijn om die reden (maar ook omdat we vinden dat de feiten al interessant genoeg zijn) relatief weinig opiniestukken te vinden. Eerst de feiten.

Platform

In de loop der tijd heeft Historiek steeds meer een platformfunctie gekregen. De lijst van contribuanten op de colofon-pagina is lang. Daar ben ik dankbaar voor, net zoals ik erg blij ben met het feit dat onze artikelen goed gelezen worden. Dagelijks ontvangt onze site duizenden bezoekers. Van de geïnteresseerde leek tot professional. En van scholier tot onderwijzer.

In stilte bouwen wij aan een steeds groter archief, vol historische achtergronden. We hopen veel bezoekers daarmee van dienst te kunnen zijn.

~ Yuri Visser
Email: [email protected]

Sinds enige tijd hebben we een pot die het voortbestaan van ons archief (ook als de beheerders onverhoopt wegvallen) moet garanderen. Een vast deel van de donaties die wij ontvangen belandt in deze pot.

Recent gepubliceerd

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

×