Yuri Visser

Oprichter / dagelijks beheer
1 minuut leestijd

In 2008 richtte ik Historiek op. Ik werkte destijds nog op een online nieuwsredactie en vond dat het internet wel een site kon gebruiken waar geschiedenis en nieuws met elkaar werden verbonden.

Yuri Visser
 
Vanaf het begin af heb ik geprobeerd het ‘project Historiek’ journalistiek aan te pakken. Historiek opinieert niet, maar informeert. Zo objectief mogelijk. Meningen vormen kunnen mensen zelf wel. Ik denk dat in deze benadering de kracht van Historiek schuilt. In een gepolariseerde wereld waarin ook media steeds vaker kanten kiezen, journalisten willen opiniëren en de zuiver objectieve benadering soms wat verloren lijkt te gaan, is er denk ik extra behoefte aan objectieve media. Lezers hoeven zich hier niet af te vragen welke petten de makers op hebben of welke agenda de auteurs hebben. Op Historiek zijn om die reden (maar ook omdat we vinden dat de feiten al interessant genoeg zijn) vrij weinig opiniestukken te vinden.

Platform

In de loop der tijd heeft Historiek steeds meer een platformfunctie gekregen. De lijst van contribuanten op de colofon-pagina is lang. Daar ben ik dankbaar voor, net zoals ik erg blij ben met het feit dat de artikelen goed gelezen worden. Dagelijks ontvangt onze site duizenden bezoekers. Van geïnteresseerde leek tot professional. En van scholier tot onderwijzer. Sommige stukken worden uitgeprint en afgedrukt in blaadjes van verzorgingstehuizen. Kinderen belanden op de site als ze werken aan werkstukken, onderzoekers als ze via zoekmachines op zoek gaan naar achtergronden. Enzovoort. Ik vind dat heel bijzonder.

Ik hoop dat de site nog lang blijft bestaan en dat het archief blijft groeien. Sinds enige tijd hebben we een pot die het voortbestaan van de site (ook als de makers onverhoopt zouden wegvallen) moet garanderen. Een vast deel van de donaties die wij ontvangen belandt in die pot.

Meer informatie of ons project? Mee- of samenwerken? Algemene vragen over de site of aan mij persoonlijk? Neem dan contact met mij op.

~ Yuri Visser
Email: [email protected]

Bekijk ook: Colofon

Abonneer
Stuur mij een e-mail bij
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties