Dark
Light

Supermarktketen Boni verdwijnt na ruim 50 jaar uit straatbeeld

Eerste vestiging opende in 1972 de deuren
1 minuut leestijd
Boni-supermarkt in Wijhe
Boni-supermarkt in Wijhe (CC BY-SA 4.0 - Steven Lek - wiki)

De Nederlandse supermarktketen Boni verdwijnt vanwege een fusie met Nettorama uit het straatbeeld. De eenenvijftig vestigingen van het bedrijf worden de komende jaren omgebouwd tot Nettorama-supermarkten. De Autoriteit Consument & Markt moet nog wel met de fusie instemmen.

De allereerste Boni-vestiging werd kort voor de kerst in 1972 geopend in Drachten. De nieuwe winkel was een idee van Gerrit Klaassen. Als naam voor de nieuwe supermarkt koos hij het woord Boni, dat is afgeleid van het Latijnse woord boni, wat ‘van het goede’ betekent. De winkel schrijft zelf het volgende over deze eerste vestiging:

“De eerste winkel had al een echte discountuitstraling. De winkel was eenvoudig ingericht met houten stellingen en had een zeer voordelig, maar breed assortiment.”

Boni maakte lange tijd onderdeel uit van de Prisma Food Retail. Dit tot 2001 toen Prisma aan Sligro Food Group werd verkocht. Sinds dat moment is Boni zelfstandig. Net als Nettorama is Boni lid van de inkooporganisatie Superunie.

De meeste vestigingen van de supermarktketen zijn in het centrum van het land te vinden. Het hoofdkantoor bevindt zich daar ook, in de Gelderse stad Nijkerk.

×