/

The girl with the madonnas

Bij uitgeverij Atlas Contact verscheen eind vorig jaar het boek 1945, biografie van een jaar van Ian Buruma. Op de cover is een bijzondere foto te vinden van een jonge vrouw met twee maria-beelden in haar handen. Op de achtergrond de ruïne van een kerk.

Terugkijken: Lezing Ian Buruma tijdens Nacht van de Geschiedenis

Historicus Ian Buruma was afgelopen zaterdag de hoofdspreker tijdens de Nacht van de Geschiedenis in het Rijksmuseum in Amsterdam. Hij sprak over de complexiteit rondom de interpretatie van het Japanse keizerschap na de Tweede Wereldoorlog en de gevolgen daarvan met betrekking tot de behandeling van de Japanse keizer Hirohito en de Amerikaanse bezetting van Japan en het Japanse volk.

Nacht van de Geschiedenis dit keer in gehele Rijksmuseum

De Nacht van de Geschiedenis, het feestelijke begin van de Maand van de Geschiedenis, werd vorig jaar voor het eerst gehouden in het Rijksmuseum. Toen werd het nieuwe Atrium er speciaal voor opengesteld. Dit jaar vindt de Nacht van de Geschiedenis voor het eerst in het gehele Rijksmuseum plaats. Thema van de geschiedenismaand is dit keer Vorst & Volk. Tijdens