/

Albert Einstein kwam graag in Nederland

Deze foto is honderd jaar geleden genomen. Hij is ogenschijnlijk weinig bijzonder. Tot je je realiseert wie er op staat. Op deze bijzonder scherpe foto zien we de natuurkundige Albert Einstein. Hij bevindt zich aan boord van het passagiersschip de SS Rotterdam en is net in New York aangekomen.

//

Sovjet-Unie herleeft in sfeerfoto’s

Wie ooit, in de Sovjet-tijd, in Moskou was en er vandaag weer terugkeert komt in een onherkenbare wereld terecht. De saaie eenvormigheid, de stille straten, de grauwe flats, de overheersende Sovjet-architectuur, de rijen voor de winkels en de strenge agenten lijken te zijn verdrongen door moderne warenhuizen, drukke straten, bizar gevormde gebouwen en een ronduit ontspannen sfeer op straat. De

//

‘Een kiekje maken’ bij Israël Kiek

De zegswijze ‘een kiekje maken’ wordt nog steeds veel gebruikt om aan te geven dat er even snel een foto gemaakt wordt. De personen op de foto gaan hierbij niet uitgebreid poseren, maar er wordt snel afgedrukt. Een kiekje is dus een momentopname en geen portretfoto. Waar komt de uitdrukking een kiekje maken eigenlijk vandaan?

1 2 3 12