Koetjes en kalfjes van SS-leider Heinrich Himmler

De SS-leider schreef zijn echtgenote over het weer, de drukte op zijn werk en het rapport van hun dochter Gudrun. Koetjes en kalfjes dus; onvermeld blijven de misdaden waartoe hij – “jullie pappie” – in diezelfde jaren opdracht gaf.

Rost van Tonningen had relatie met Joodse barones

Meinoud Rost van Tonningen sloot zich in 1936 aan bij de NSB van Anton Mussert. De partij ging na zijn toetreding een steeds radicalere koers varen. Rost van Tonningen viel onder meer op door zijn antisemitische uitlatingen.

Voorzitter ‘Culemborg & Oranje’ opgestapt

De voorzitter van de stichting Culemborg & Oranje, Ebbo de Jong, is opgestapt. Dit naar aanleiding van commotie die ontstond over een toespraak die Grimbert Rost van Tonningen tijdens de laatste 4-meiherdenking hield. De Jong heeft het bestuur van de stichting deze week per brief laten weten dat hij opstapt.

Commotie om toespraak Grimbert Rost van Tonningen

Het comité Culemborg en Oranje heeft de zoon van de beruchte NSB’er Meinoud Rost van Tonningen (1894-1945) uitgenodigd om tijdens de komende dodenherdenking een toespraak te houden. Over de aanwezigheid van deze Grimbert Rost van Tonningen is nu landelijk commotie ontstaan. Grimbert Rost van Tonningen werd na de oorlog samen

‘Nabestaanden Rost van Tonningen onvolledig geïnformeerd’

Een dossier over de behandeling van politieke gevangenen na de bevrijding, is vijftig jaar onvindbaar geweest. Dat blijkt uit onderzoek van de Nationale ombudsman, Alex Brenninkmeijer. De Nationale ombudsman heeft kritiek geuit op het Ministerie van Justitie en minister Ernst Hirsch Balin opgeroepen te erkennen dat nabestaanden van politiek gevangenen