Dark
Light

Cultuurhistorische Atlas en nieuwe website Erfgoed Leiden gelanceerd

Auteur:
1 minuut leestijd
Nieuwe website van Erfgoed Leiden en Omstreken
Nieuwe website van Erfgoed Leiden en Omstreken

De Leidse cultuurwethouder Robert Strijk heeft maandag een Cultuurhistorische Atlas en nieuwe website van Erfgoed Leiden en Omstreken gelanceerd.

Cultuurhistorische Atlas (gemeente Leiden)
Cultuurhistorische Atlas (gemeente Leiden)
De lancering van de nieuwe website van Erfgoed Leiden en Omstreken is één van de laatste stappen in het eenwordingsproces van de voormalige afdeling Monumenten & Archeologie en het voormalige Regionaal Archief Leiden. Het is daarnaast de eerste stap in de ICT-ontwikkeling die de jonge instelling nastreeft. Het integraal ontsluiten van haar erfgoedcollecties, onder andere via kaartbeelden, en de mogelijkheid om als gebruiker informatie toe te voegen staan daarbij centraal.

Erfgoed Leiden en Omstreken:

“De nieuwe Cultuurhistorische Atlas is al zo’n cartografische toegang tot alle informatie over erfgoed in de omgeving. Dankzij de atlas kan Leids erfgoed al in een vroeg stadium in bestemmingsplannen worden opgenomen en kunnen burgers en ontwikkelaars geïnspireerd raken door de geschiedenis. Aan de hand van informatie-, waarderings- en themakaarten kan men vanuit de “luie” stoel ieder historisch element in de omgeving vinden. Het project zal nooit helemaal af zijn, maar na meer dan drie jaar werk werd met trots door Erfgoed Leiden en Omstreken de Cultuurhistorische Atlas gepresenteerd.”

Om de atlas te bezoeken moet men onderaan de nieuwe website op ‘Erfgoed in kaart’ kikken.

×