///

De zeep der wijzen!

De laatste tijd zijn oude reclames weer helemaal ‘hot.’ Steeds meer ‘antieke’ merken worden nieuw leven ingeblazen. We zien prachtige plaatjes van verfrissende flessen Exota, alsof ze nooit zijn weggeweest. Misschien kunnen de zeepfabrikanten ook wat opsteken van de reclame van een wel heel mysterieus stukje zeep in de jaren dertig…

De spanning stijgt…

Wanneer je in de jaren dertig De Echo, een lokale krant in het Land van Cuijk opensloeg, viel je oog meteen op een spannende tekening in de linker bovenhoek. Wat deed dat rare tovermannetje daar? Waar kwam hij vandaan en belangrijker nog…wat zou hij ons gaan brengen?

Hermit vooraankondiging 2

Hermit vooraankondiging 3

Hier ben ik!

Na enkele weken kregen de ‘huismoeders’ van het Land van Cuijk dan uiteindelijk het verlossende antwoord. Hun zware huishoudelijke arbeid zou aanzienlijk worden verlicht door de komst van ‘Hermit soap, de zeep der wijzen!’ Dus, op naar de kruidenier, dames!

De onthulling van de zeep der wijzen...
De onthulling van de zeep der wijzen…

Door het mengen van allerlei ingrediënten, die uiteraard geheim bleven, had het magische mannetje een zeep gebrouwen van ‘ongekende kwaliteit.’ Bovendien, door het handige formaat gleed het niet steeds uit je handen wanneer het nat werd. Ideaal, zeker voor de vrouwelijke gebruikers van Hermit Soap, want het was ‘speciaal gemaakt voor de dameshand!’ Wie weet liggen binnenkort de schappen weer vol met dit donzig schuimende zeepje…

...speciaal gemaakt voor de dameshand!
…speciaal gemaakt voor de dameshand!

~ Lisette KuijperBHIC

BHIC

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden.

Honderden auteurs publiceerden al op Historiek. Bekijk hier wie

Doorzoek ons archief: