Dark
Light

BHIC

Artikelen over / van het BHIC op Historiek Het Brabants Historisch Informatie Centrum in Den Bosch. Het Regionaal Historisch Centrum voor Noord-Brabant. Fungeert als Rijksarchief in de provincie. Zie ook de rubriek Brabant Bekijken.
Foto van het register Binnengekomen Oorlogsmisdrijven van de Drie van Breda (BHIC)

Archief krijgt register Bredase Koepelgevangenis

Het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) in ‘s-Hertogenbosch heeft een inschrijvingsregister van de Koepelgevangenis in Breda verworven. Het register bevat informatie over honderden Nederlandse en Duitse oorlogsmisdadigers die na de Tweede Wereldoorlog in de gevangenis zaten.
2 minuten leestijd
Noord-Brabants Dorpsleven, 1911 (J.H. Schaefer’s Edition | Foto Frans Stender - BHIC)

Brabants dorpsleven in ansichten

Struise boerinnen aan het werk in de boerderij en op het veld, bonkige boeren die hun waar aan de man brengen op markten in de regio, het spinnenwiel, de hondenkar, de schapenwagen of Brabantse kinderen op het erf; samen vormen deze beelden de prentbriefkaartenreeks ‘Brabants Dorpsleven’.
2 minuten leestijd
‘Wierook, wijwater & worstenbrood’ (BHIC)

Het Rijke Roomse Leven in Brabant

Het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) heeft een website gelanceerd die volledig is gewijd aan het ‘Rijke Roomse leven’ in Brabant. De site deelt kennis en informatie over het katholieke leven tussen 1900 en 1970, maar haalt vooral ook herinneringen op aan die tijd. De archiefinstelling wijst erop hoeveel invloed de katholieke kerk op de provincie heeft gehad. Tussen ca.
2 minuten leestijd
1 2 3 6
×