/

Homerusprijs voor ‘De klassieke wereld in 52 ontdekkingen’

Detail van de boekcover

Hoogleraar Late Oudheid Leonard Rutgers heeft met zijn boek De klassieke wereld in 52 ontdekkingen de Homerusprijs 2019 gewonnen. Met de prijs wil het Nederlands Klassiek Verbond boeken belonen die een brug weten te slaan tussen de klassieke oudheid en het heden.

In ‘De klassieke wereld in 52 ontdekkingen’ neemt Rutgers de lezer mee op een ontdekkingsreis langs bekende en minder bekende etappes in de geschiedenis van de antieke wereld. Volgens de jury van de Homerusprijs laat Leonard Rutgers in zien boek zien

“dat verbindingen tussen de oudheid en het heden in velerlei vormen en op onverwachtse plaatsen opduiken, voor wie ze maar herkent. De 52 columns waaruit deze bundel bestaat, verschenen eerder in Het Financieele Dagblad. Zo vonden Rutgers goed geschreven en erudiete observaties een publiek ver buiten de universiteitsmuren en de bekende kringen der oudheidliefhebbers.”

Rutgers ontving de prijs zaterdag tijdens een bijeenkomst in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden.

Boek: De klassieke wereld in 52 ontdekkingen

Leonard Rutgers over zijn boek:

Bekijk meer over:

Nieuws, Oudheid

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden en onze colofon vindt u hier.

Doorzoek ons archief: