Dark
Light

‘Jack the Ripper was bekende kunstenaar’

Auteur:
1 minuut leestijd

Kunstenaar Walter Sickert is volgens de schrijfster Jack the Ripper
Kunstenaar Walter Sickert is volgens de schrijfster Jack the Ripper
De beruchte Engelse seriemoordenaar Jack the Ripper vermoordde in 1888 zeker vijf prostituees. De identiteit van de moordenaar werd nooit achterhaald maar 125 jaar na dato zegt de Amerikaanse misdaadschrijfster Patricia Cornwell te weten wie de moorden pleegde.

Cornwell beweert dat de schilder Walter Sickert achter de moorden zit. Zijn naam is al vaker genoemd. Volgens de Amerikaanse schrijfster komt het karakterprofiel van de schilder overeen met dat van een psychopaat. Daarnaast wees ze er jaren geleden in haar boek Portrait of a Killer al op dat verschillende schilderijen van Sickert overeenkomen met de toestand waarin de vermoorde vrouwen zich op het tijdstip van de moorden bevonden.

De schrijfster onderzocht recentelijk ook brieven die Jack the Ripper naar de politie stuurde en ontdekte dat die een watermerk bevatten dat ook terug te vinden is op brieven die Sickert verstuurde.

Patricia Cornwell deed elf jaar lang onderzoek naar de zaak en stak ook veel van haar eigen geld in het onderzoek. Zo kocht ze bijvoorbeeld 32 schilderijen van de in 1942 overleden Sickert om er DNA-onderzoek op te laten verrichten.

De schrijfster zegt tegenover Britse media dat ze er zelf van overtuigd is dat Sickert de moorden pleegde. Ze erkent echter ook dat dit waarschijnlijk nooit helemaal hard te maken is.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken. Steun ons werk

Recent gepubliceerd

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 52.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×