Opnieuw middeleeuwse pottenbakkersoven gevonden in Ermelo

De opgraving in Ermelo (ErmeloVanNu - Natalie Overkamp)
De opgraving in Ermelo (ErmeloVanNu – Natalie Overkamp)
Archeologen hebben aan de Branderskamp in Ermelo een pottenbakkersoven uit de Middeleeuwen gevonden. Dat meldt nieuwssite ErmeloVanNu.


Vier jaar geleden werd er ook al een pottenbakkerij in het dorp gevonden. Mogelijk was er rond 1300 sprake van een echte dorpsindustrie. Volgens een medewerker van de gemeente is Ermelo één van de noordelijkste gebieden met regionale pottenbakkerijen uit de Middeleeuwen. Komende week worden de afvalputten van de pottenbakkersoven, waarvan de stookgang goed zichtbaar is, leeggehaald. De onderzoekers hopen dan meer informatie boven tafel te krijgen.

Behalve de restanten van de pottenbakkersoven stuitten archeologen afgelopen week op een zeventiende-eeuwse kelder. Deze kelder is naar schatting vier bij vijf meter breed.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: