Opnieuw middeleeuwse pottenbakkersoven gevonden in Ermelo

De opgraving in Ermelo (ErmeloVanNu - Natalie Overkamp)
De opgraving in Ermelo (ErmeloVanNu – Natalie Overkamp)
Archeologen hebben aan de Branderskamp in Ermelo een pottenbakkersoven uit de Middeleeuwen gevonden. Dat meldt nieuwssite ErmeloVanNu.


Vier jaar geleden werd er ook al een pottenbakkerij in het dorp gevonden. Mogelijk was er rond 1300 sprake van een echte dorpsindustrie. Volgens een medewerker van de gemeente is Ermelo één van de noordelijkste gebieden met regionale pottenbakkerijen uit de Middeleeuwen. Komende week worden de afvalputten van de pottenbakkersoven, waarvan de stookgang goed zichtbaar is, leeggehaald. De onderzoekers hopen dan meer informatie boven tafel te krijgen.

Behalve de restanten van de pottenbakkersoven stuitten archeologen afgelopen week op een zeventiende-eeuwse kelder. Deze kelder is naar schatting vier bij vijf meter breed.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: