Week van de koloniale geschiedenis

Middeleeuwse stadsmuur Zaltbommel gerestaureerd

Foto: Gemeente Zaltbommel
De staatssecretaris van Cultuur, Halbe Zijlstra, heeft woensdag de gerestaureerde stadsmuur van Zaltbommel geopend. Hij deed dit door als laatste steen een tijdscapsule in de muur te plaatsen.

Er is tien jaar gewerkt aan de restauratie van de middeleeuwse stadsmuur. In Zaltbommel zijn nog veel delen van de oude muur te vinden. Op verschillende plaatsen is alleen een tuinmuur bewaard gebleven, maar op andere plekken staat de eigenlijke stadsmuur nog echt overeind.De laatste tien jaar is hard gewerkt aan de consolidatie van de nog aanwezige muurresten om verder verval te vertragen. Het romantische karakter van de ruïneuze muurdelen is volgens de gemeente behouden.

- advertentie -

Staatssecretaris Zijlstra plaatste woensdag een tijdscapsule in de gerestaureerd muur. Hierin zit een document met informatie over de restauratie voor de toekomstige bewoners van de stad.

Tot en met zaterdag (1 oktober) is er in de Sint Maartenskerk in Zaltbommel een tentoonstelling over de consolidatie van de stadsmuur.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: