Dark
Light

Resten uit veertiende eeuw gevonden onder Dapperheidsplein in Anderlecht

Auteur:
1 minuut leestijd
Opgraving op het Dapperheidsplein in Anderlecht
Opgraving op het Dapperheidsplein in Anderlecht (1070 Anderlecht)

Tijdens opgravingen op het Dapperheidsplein in Anderlecht hebben archeologen resten gevonden van greppels en kelders die dateren uit de achttiende en negentiende eeuw. Ook zijn nog veel oudere resten uit de veertiende eeuw blootgelegd.

Dat op de bewuste locatie zulke oude vondsten zijn gedaan is geen hele grote verrassing. Op oude kaarten is namelijk te zien dat op de betreffende plek vroeger een soort dorpje te vinden was.

De stedenbouwkundige dienst urban.brussels voerde met de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis een maand lang proefboringen uit in de omgeving van het Dapperheidsplein om het ‘archeologische potentieel’ in kaart te brengen. Dit is belangrijk omdat er plannen zijn om het huidige plein opnieuw aan te leggen.

Tijdens nader onderzoek proberen de archeologen de komende tijd vast te stellen welke functies de ontdekte structuren precies hadden en hoe oud ze exact zijn.

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.445 actieve abonnees)


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

×