Dark
Light

T. rex van Naturalis heet vanaf nu Trix

Auteur:
1 minuut leestijd
Wetenschappelijk onderbouwde ‘artist impression’ van Tyrannosaurus rex Trix. (Naturalis)
Wetenschappelijk onderbouwde ‘artist impression’ van Tyrannosaurus rex Trix. (Naturalis)

De Tyrannosaurus rex die medewerkers van Naturalis enkele jaren geleden opgroeven in de Amerikaanse staat Montana heeft de naam Trix gekregen. Het Museumdirecteur Edwin van Huis heeft dat vandaag in een video bekendgemaakt.

Afgelopen periode kreeg Naturalis veel suggesties voor de naam van de dinosaurus. Acht van de tien keer werd de naam genoemd die het museum nu aan haar geven.

Trix werd in september 2013 door experts van Naturalis opgegraven in Montana. In december 2014 was met hulp van het publiek het geld bijeen gebracht om het skelet naar Nederland te halen, te prepareren en te onderzoeken. Naturalis is het enige museum buiten de Verenigde Staten dat een exemplaar van de vleesetende dinosaurus bezit.

Het skelet staat in de top 3 van meest complete T. rex-skeletten ooit. De gevonden botten verkeren volgens Naturalis in uitstekende staat.

“Geen ander T. rex-fossiel is zo weinig vervormd gedurende de 66 miljoen jaar dat het in de grond heeft gelegen. Uit onderzoek is bovendien gebleken dat de T. rex van Naturalis erg oud is geworden. Trix is een “Grand Old Lady”, een dame op leeftijd, van wie de heftige levensloop terug te zien is in haar skelet.”

Vanaf 10 september kunnen bezoekers Trix zelf bekijken.

https://youtu.be/HPBg5egXgh4
×