Onderzoekers van Naturalis, de Vrije Universiteit Amsterdam en de Universiteit Utrecht hebben een nieuwe methode ontwikkeld om de loopsnelheid van dinosauriërs te berekenen. Door de staart te modelleren als een hangbrug, krijgen de wetenschappers een beter beeld van wat het wandeltempo moet zijn geweest.
De Tyrannosaurus rex die medewerkers van Naturalis enkele jaren geleden opgroeven in de Amerikaanse staat Montana is vandaag aangekomen in Leiden.
De Tyrannosaurus rex die medewerkers van Naturalis enkele jaren geleden opgroeven in de Amerikaanse staat Montana heeft de naam Trix gekregen.
Zonder dat je er misschien bij stilstaat, zijn verzamelingen zoals die bijvoorbeeld in Naturalis te zien zijn, ook al eens aangelegd in de vijftiende eeuw.
De wolf werd vorig jaar verschillende keren gesignaleerd in de provincies Drenthe en Groningen. Het dier kreeg veel aandacht in de media.
Doel is om een naamkaartje te hangen aan zoveel mogelijk vogels uit de twee collecties. Bij veel objecten is namelijk niet duidelijk welke vogels precies worden afgebeeld.
Onderzoekers van Naturalis in Leiden hebben op een ranch in Wyoming skeletten van vijf Triceratopsen gevonden. Er zijn inmiddels al vierhonderd botten blootgelegd.
Het is bijzonder dat de wetenschappelijke collectie van Naturalis via Google Street View toegankelijk is gemaakt. Die ruimtes zijn normaal gesproken namelijk niet toegankelijk voor het publiek, maar nu dus wel.
De kans is volgens Naturalis reëel dat de allerkleinste delen straks intact tevoorschijn komen. De Tyrannosaurus rex is volgens de wetenschappers 66 miljoen jaar oud.
Voor het eerst in de geschiedenis komt er een vrijwel compleet skelet van een Tyrannosaurus rex naar Nederland.
In de ijstijd was Nederland een wildernis. De ruige laaglandsteppe werd bevolkt door grote zoogdieren, zoals de mammoet, sabeltandtijger en wolharige neushoorn.
In de ijstijd was Nederland een wildernis. De ruige laaglandsteppe werd bevolkt door grote zoogdieren, zoals de mammoet, sabeltandtijger en wolharige neushoorn. In ons land worden nog altijd veel ijstijdfossielen gevonden.
Het lijkt erop dat de Tyrannosaurus rex die vorig jaar door medewerkers van Naturalis in Amerika werd opgegraven, naar Nederland komt.
Zes grote Europese natuurhistorische musea hebben dinsdag in Londen een akkoord gesloten om gezamenlijk hun collecties digitaal open te stellen voor de wetenschap en het grote publiek.
Op het station van Leiden staat sinds woensdag een enorme replica van een Tyrannosaurus rex. Naturalis hoopt hiermee geld in te kunnen zamelen zodat het een echt skelet van de beroemde sauriër naar Nederland kan halen.
Het skelet van de tyrannosaurus rex dat deze maand door Nederlandse onderzoekers in Montana is opgegraven, komt naar Nederland. Edwin van Huis, directeur van Naturalis, heeft dat vrijdag tegenover het ANP gezegd. Volgens de directeur “lijdt het geen twijfel” dat het skelet van de legendarische sauriër naar Nederland komt. De opgraving is deze week afgerond. Momenteel ligt het door Naturalis
Medewerkers van onderzoeksinstituut Naturalis in Leiden hebben in de Amerikaanse staat Montana het vrijwel complete skelet van een tyrannosaurus rex gevonden. Het instituut heeft het recht van eerste koop en gaat fondsen werven. Mocht de tyrannosaurus rex naar Nederland komen dan is het het eerste originele skelet van een T-rex dat buiten de Verenigde Staten is te zien.
Medewerkers van onderzoeksinstituut Naturalis reisden enige tijd geleden naar de Amerikaanse staat Wyoming af om het skelet van een Tyrannosaurus rex op te graven. Dit liep uit op een teleurstelling. Er werden alleen delen van de linkervoet en -poot van de beroemde sauriër gevonden. De rest van het fossiel bleek niet bewaard gebleven. De mensen van Naturalis hebben nu echter
Onderzoeksinstituut Naturalis gaat in de Amerikaanse staat Wyoming een Tyrannosaurus rex opgraven. Het instituut heeft dat dinsdag bekendgemaakt. Het is de bedoeling dat het skelet later in Leiden tentoongesteld wordt. Dat medewerkers van Naturalis in Amerika resten van een Tyrannosaurus rex gaan opgraven staat vast, maar het is nog niet helemaal duidelijk hoeveel er opgegraven kan worden. Het instituut wil
Museum Naturalis in Leiden exposeert vanaf volgende week een serie botanische tekeningen uit de zeventiende en achttiende eeuw. De tentoonstelling heeft als titel Passie voor bloemen. De tekeningen die getoond worden zijn afkomstig uit de verzameling die Johannes le Francq van Berkhey (1729-1812) in de achttiende eeuw aanlegde. Deze Leidenaar was een fervent verzamelaar van natuurhistorische objecten. Hij schreef ooit
Vrijwilligers van het het Atlantikwall Museum Scheveningen hebben eind juli bij het uitgraven van een zogenaamde toiletbunker een half gemummificeerde krokodillenkop gevonden. De kop wordt momenteel tentoongesteld in de entreehal van Naturalis in Leiden. Hoe oud de kop precies is, is onbekend. De krokodillenkop lag in een beerput onder de bunker. Hij moet daar lang hebben gelegen, want kort na