Holocaust-documentaire Hitchcock te zien bij EYE

Bij filmmuseum EYE in Amsterdam is zondag een bijzondere documentaire van Alfred Hitchcock te zien. De film, getiteld German Concentration Camps Factual Survey, dateert uit 1945 en bevat gruwelijke beelden uit concentratiekampen.

EYE eert filmregisseur Alfred Hitchcock

Filmmuseum EYE in Amsterdam eert de wereldberoemde regisseur Alfred Hitchcock deze zomer met een groot retrospectief inclusief negen gerestaureerde stille films. Het museum heeft dat vrijdag bekendgemaakt.

Stomme films Alfred Hitchcock zijn werelderfgoed

Negen stomme films van Alfred Hitchcock (1899-1980) hebben een plek gekregen in het UK Memory of the World Register van VN-organisatie Unesco. Op deze lijst staan werken die van groot cultureel belang zijn voor het Verenigd Koninkrijk.

Vroegste film Alfred Hitchcock online gezet

De America’s National Film Preservation Foundation heeft een film uit 1924 online gezet waar Alfred Hitchcock nog aan heeft meegewerkt. Het is het vroegst bekende werk waar de naam van de beroemde regisseur aan is verbonden.

Oud materiaal Hitchcock-film opgedoken

In Nieuw-Zeeland is materiaal van een hele vroege film van de beroemde film- en televisiemaker Alfred Hitchcock opgedoken. Voor zover bekend gaat het om het vroegst bewaard gebleven materiaal van de regisseur.