Dark
Light

UNESCO

Nieuws over het Werelderfgoed van UNESCO. Berichten over bedreigd erfgoed, nieuwe erfgoederen en achtergrondverhalen over beroemde monumenten.
Wilhelminaoord

Koloniën van Weldadigheid op Werelderfgoedlijst

De Koloniën van Weldadigheid staan sinds deze week op de Werelderfgoedlijst van Unesco. De oude landbouwkoloniën voor armoedebestrijding in Veenhuizen, Frederiksoord-Wilhelminaoord en in de Belgische Kolonie Wortel vormen gezamenlijk één transnationaal werelderfgoed.
Koning Willem-Alexander met baard op de Woudagemaal-herdenkingsmunt

Koning mét baard op herdenkingsmunt Woudagemaal

Ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van het Ir. D.F. Woudagemaal in Lemmer heeft de Koninklijke Nederlandse Munt een herdenkingsmunt uitgebracht. Hoewel het officieel vooral draait om het jubilerende erfgoed, trekt het portret koning Willem-Alexander misschien nog wel meer de aandacht.
Stocletpaleis in Brussel (CC BY 2.5 - wiki - Josef Hoffmann)

Het Stocletpaleis te Brussel, een architecturaal icoon

Het Stocletpaleis, een luxueuze villa aan de Tervurenlaan 279 in de Brusselse gemeente Sint-Pieters-Woluwe, ontworpen door de Oostenrijkse architect Josef Hoffmann (1870-1956) prijkt sinds juni 2009 op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Het gebouw, een architecturale parel, wordt door velen beschouwd als één van de meest representatieve constructies eigen aan de ‘fin de siècle’ periode. Een kennismaking:
1 2 3 6