Sodom en Gomorra – Twee verdoemde steden

De twee mythische steden Sodom en Gomorra worden beschreven in het Bijbelboek Genesis. De zonden van de inwoners van de twee steden waren zo "ongehoord groot" dat God besloot de steden te vernietigen.

Variant op scheppingsverhaal Adam en Eva ontdekt

Twee Nederlandse wetenschappers zeggen op zogenaamde Oegaritische kleitabletten uit de dertiende eeuw voor Christus een geschreven versie van het verhaal over Adam en Eva te hebben ontdekt. Het zou daarmee gaan om het oudste verhaal over de eerste twee mensen die God volgens de Bijbel schiep.

De zondvloed en de kunst

Volgens de bijbel werd de mensheid al eens vrijwel volledig weggevaagd. Het verhaal van deze zogenaamde zondvloed wordt beschreven in het bijbelboek Genesis. Alleen Noach en zijn gezin werden gered én alle diersoorten, want die hadden een plek gekregen in de beroemde ark.

Ark van Noach gevonden?

Chinese en Turkse onderzoekers denken de Ark van Noach te hebben gevonden op de Turkse berg Ararat. De wetenschappers zeggen resten hout van 4800 jaar oud te hebben gevonden.

Hoogleraar: Genesis verkeerd geïnterpreteerd

Volgens een hoogleraar van de Radboud Universiteit Nijmegen is het scheppingsverhaal in Genesis, het eerste Bijbelboek, verkeerd vertaald. God schiep wel de mensen en dieren, maar niet de aarde.