Week van de koloniale geschiedenis
Dark
Light

Mark Rothko

Mark Rothko Untitled1969. National Gallery Washington

Mark Rothko in het Gemeentemuseum

Sinds dit weekend is in het Gemeentemuseum in Den Haag een overzichtstentoonstelling van het werk van de Amerikaanse kunstenaar Mark Rothko (1903-1970) te zien. Het is veertig jaar geleden dat er in Nederland voor het laatst een grote Rothko-tentoonstelling bezocht kon worden.

Museumbezoeker bekladt kunstwerk Mark Rothko

Een schilderij van de Amerikaanse kunstenaar Mark Rothko is zondagmiddag door een bezoeker van het Tate Modern-museum in Londen beklad met een zwarte markeerstift. Een getuige zag de man heel rustig naar het doek lopen en met een zwarte stift wat woorden op het werk schrijven. De getuige maakte ook een foto en plaatste die op Twitter.

Overzichtstentoonstelling Rothko in Gemeentemuseum

Het Gemeentemuseum in Den Haag komt in het najaar van 2014 met een grote overzichtstentoonstelling van het werk van de Amerikaanse kunstenaar Mark Rothko (1903-1970). Museumdirecteur Benno Tempel heef dat enkele dagen geleden gezegd tegenover het radioprogramma Opium van de AVRO. Mark Rothko, eigenlijk Marcus Rothkowitz, werd geboren in Letland en groeide op in de Verenigde Staten. Hij werd bekend

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

48.314 actieve abonnees

"Ons archief bevat inmiddels duizenden artikelen "

Naar onze onderwerppagina

Volg ons: