Natuurhistorisch Museum Rotterdam heeft nieuwe naam

Het Natuurhistorisch Museum Rotterdam heet sinds zondag kortweg: Het Natuurhistorisch. De nieuwe naam van het museum werd zondagochtend onthuld door de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb. De onthulling werd live uitgezonden in het Vara-radioprogramma ‘Vroege Vogels’.

Hoorns van neushoorn gestolen uit natuurhistorisch museum

Het Natuurhistorisch Museum Rotterdam is vrijdagnacht bezocht door leden van het dievengilde. De dieven wisten waarvoor ze kwamen. Ze namen twee waardevolle hoorns van een neushoorn mee. Op beveiligingsbeelden is te zien hoe de dieven de voordeur van het museum aan diggelen slaan. Hierna klommen de dieven met een ladder naar een hoog in het trappenhuis hangende neushoornkop. Deze werd

/

Fossielen Maasvlakte naar museum Rotterdam

Alle botten van mammoeten en andere fossiele zoogdieren die bij de zandwinning voor de Tweede Maasvlakte worden gevonden, gaan naar het Natuurhistorisch Museum Rotterdam (NHR). Het museum en het Havenbedrijf Rotterdam ondertekenen vandaag een convenant waarin dit wordt afgesproken. Tijdens de ondertekening van het convenant overhandigt Ronald Paul, directeur projectorganisatie van de Tweede Maasvlakte, een 133 centimeter lang dijbeen van

Wolharige mammoet leefde ook in Zuid-Spanje

De wolharige mammoet leefde tijdens de laatste ijstijd ook in Zuid-Europa. Dat meldt het Natuurhistorisch Museum Rotterdam vandaag. Een internationaal team onderzoekers, waaronder Dick Mol van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam, heeft in Zuid-Spanje in de omgeving van Granada fossiele resten van vier mammoetstieren gevonden. Uit onderzoek blijkt dat het om de wolharige mammoet (Mammuthus primigenus) gaat.

Fossiel sabeltandkat opgevist in Noordzee

De Texelse viskotter Klasina-J. heeft begin augustus voor de Engelse kust het fossiel van een sabeltandkat opgevist. Dat meldt het Natuurhistorisch Museum Rotterdam. Schipper Cor Vonk viste een fossiel onderarmbeen op van de grote sabeltandkat (Homotherium crenatidens). Het is voor het eerst dat in Noordwest-Europa resten worden gevonden van dit ongeveer 400 kilo wegende roofdier.