Duits pensioen voor overlevenden Poolse getto’s

Personen die de getto's in Polen overleefden kunnen aanspraak maken op een pensioen uit Duitsland. De Bundestag heeft deze week namelijk een verdrag tussen Duitsland en Polen goedgekeurd waarin bepaald wordt dat overleefden recht hebben op pensioen.

Hoger pensioen voor duizenden oud-mijnwerkers

De pensioenen van bijna 28.000 oud-mijnwerkers en mijnbeambten zijn overgedragen aan verzekeraar Aegon. Voor de oud-koempels is dat interessant. Hun pensioenen worden door de overdracht in januari namelijk met ruim acht procent verhoogd.

Duitsland ziet af van heffing ex-dwangarbeiders

De Duitse fiscus ziet af van de belasting op pensioenen van Nederlanders en Belgen die tijdens de Tweede Wereldoorlog gedwongen in Duitsland werkten. De staatssecretaris van Financiën, Frans Weekers, heeft dat maandag tijdens een bezoek aan Duitsland te horen gekregen.

Ex-communisten Oostblok mogelijk gekort op pensioen

In navolging van Polen willen verschillende andere Oost-Europese landen ook de pensioenen van voormalig medewerkers van de geheime dienst gaan korten. Begin januari kondigde de Poolse regering aan ex-communisten te korten op hun pensioen. Ruim 24.000 voormalig ambtenaren en leden van de geheime dienst die zich in de communistische tijd

Willem Drees (1886-1988)

Willem Drees, minister-president van 1948 tot 1958. Hij gezien als één van de belangrijkste na-oorlogse politici. Werd liefkozend 'Vadertje Drees' genoemd.