Dark
Light

Dochter Hermann Göring wil erfenis terug

1 minuut leestijd
Hermann Göring

De dochter van de beruchte nazi-leider Hermann Göring heeft tevergeefs geprobeerd een deel van haar haar erfenis terug te krijgen. Dat meldt de NOS.

Edda Göring op haar vierde verjaardag, 2 juni 1942 (cc)
Edda Göring op haar vierde verjaardag, 2 juni 1942 (cc)
Edda Göring werd in 1948 onterfd door de deelstaat Beieren. Twee jaar eerder had haar vader, kort voordat hij terecht zou worden gesteld, in zijn cel zelfmoord gepleegd. Zijn dochter stelt dat ze onterecht werd onterfd en meende aanspraak te kunnen maken op een aanvullend pensioen.

Het parlement van Beieren, de grootste Duitse deelstaat, verwierp de claim van de dochter van de oorlogsmisdadiger en verwees daarbij naar het zogenaamde twee-plus-vierakkoord uit 1990. Oost- en West-Duitsland spraken toen samen met de vier geallieerde grootmachten af dat er na de Duitse hereniging geen compensatieclaims over de Tweede Wereldoorlog meer zouden worden behandeld.

Het is onduidelijk waarom Edda Göring nu precies met haar claim komt. Afgelopen week werd ook al bekend dat erfgenamen van nazi-propagandaminister Joseph Goebbels geld willen zien voor het gebruik van diens citaten.

Lees ook: Hoe een Amerikaanse psychiater in de ban raakte van Hermann Göring

×