Museum wil afgehakt papoeahoofd tonen aan publiek

Televisiemaker Redmond O‘Hanlon ontdekte enige tijd geleden het verdwenen hoofd van een beruchte kannibaal. Museum TwentseWelle in Enschede wijdt een tentoonstelling aan het programma van O‘Hanlon en wil het papoeahoofd tonen aan het publiek. Hierover is echter enige ophef ontstaan.

Redmond O’Hanlon ontdekt lang verdwenen kannibalenhoofd

Tijdens de opnames van de VPRO-serie O’Hanlons Helden heeft presentator Redmond O‘Hanlon het verdwenen hoofd van een beruchte kannibaal ontdekt. Het hoofd, dat eind negentiende eeuw uit Papoea-Nieuw-Guinea werd meegenomen, vond hij op een zolder van een klein museum in Florence, Italië. Het museum weigert het hoofd tentoon te stellen uit vrees dat de stam het hoofd terug wil.

Terugkijken: Haagse dames in Afrika (O’Hanlons Helden)

Zondag werd de eerste aflevering van een nieuwe serie O’Hanlons Helden uitgezonden. In deze televisieserie reist de Britse schrijver zijn helden achterna, ontdekkingsreizigers die in de negentiende eeuw op zoek gingen naar de witte vlekken op de kaart. De eerste aflevering stond in het teken van de Haagse ontdekkingsreizigster Alexine Tinne. Deze rijke en piepjonge aristocrate uit Den Haag besloot