Dark
Light

Romeinenfestival

Romeinenfestival. tweejaarlijks festival waarbij de Romeinse geschiedenis van Nederland centraal staat. Het evenemnt vindt plaats op het Kops Plateau in Nijmegen, waar Romeinse soldaten 2000 jaar geleden een nederzetting bouwden. De eerste editie van het Romeinenfestival vond plaats in 2006. Tijdens ger festival zijn er onder meer workshops en lezingen en verschillende re-enactmentgroepen bootsen het Romeinse soldatenleven na.
Foto: roemerschlachtamharzhorn.de

Hoezo limes?

Toen de Commissie-Van Oostrom in 2008 de Nederlandse canon presenteerde, was een van de gekozen “vensters” de grens van het Romeinse Rijk, de limes. Een dappere keuze, die niet voor de hand lag.
Demonstratie tijdens het Romeinenfestival

De Brittenburg is zoek

Op 21 mei is in Katwijk aan Zee de Limesreis begonnen; een tocht langs het Nederlandse deel van de Limes, de grens van het oude Romeinse Rijk. Een reisgezelschap van Romeinen, archeologen, docenten en andere geschiedenisliefhebbers trekt te voet, per boot en met een door paarden getrokken (nagebouwde) Romeinse reiswagen via Leiden, Woerden, Utrecht, Buren, Maurik, Arnhem en Elst om

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (49.599 actieve abonnees)

"Ruim 49.000 geschiedenisliefhebbers ontvangen wekelijks onze gratis nieuwsbrief."

Meld u ook aan