Bronzen armband gevonden bij Sneek

Bij een archeologische opgraving in Sneek is een bijzondere bronzen armband gevonden. Het sieraad dateert volgens de onderzoekers waarschijnlijk uit de eerste eeuw voor Christus.

De vondst is gedaan door archeologen van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij doen ten noorden van Sneek onderzoek naar de resten van een veenterp die rond het begin van onze jaartelling waarschijnlijk werd overspoeld door de Middelzee. Ze hopen meer te weten te komen over de voormalige bewoners van het gebied. Het oude sieraad is mogelijk voorzien van een laagje goud.

Foto: Twitter / Eduard Rekker

Afbeelding: yppo.gr
Afbeelding: yppo.grHet Badisches Landesmuseum in het Duitse Karlsruhe…
Gouden sierschijf in de kom (Universiteit Leiden - Restaura)
Archeologen van de Universiteit Leiden hebben in Oegstgeest een zeldzame zilveren schaal…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: