Deel historische bibliotheek Libanon door brand verwoest

Tripoli, Libanon - Foto: CC

Tripoli, Libanon – Foto: CC

Nadat in een historische bibliotheek in Libanon een pamflet werd ontdekt dat beledigend zou zijn voor de profeet Mohammed besloten moslimextremisten de bibliotheek in brand te steken.


Hierbij is tweederde van de 80.000 exemplaren tellende, historische boeken- en manuscriptencollectie van de bibliotheek in vlammen opgegaan.

De Al-Saeh bibliotheek bevindt zich in de Libanese stad Tripoli, waar veel extremistische soennieten wonen. De historische bibliotheek is eigendom van de Grieks-orthodoxe priester Ebrahim Surouj. Na de brandstichting voerde hij verschillende gesprekken met islamitische leiders. Sommigen van hen zouden de brandstichting inmiddels al fel veroordeeld hebben.

Volgens persbureau Belga is Surouj de stad na bedreigingen echter wel ontvlucht.

- advertentie -
Majoor BosshardtHet beeld van majoor Bosshardt op de…
Het hoofd van de kannibalenhoofdman - Foto: O’Hanlons…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele app



Geschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:



Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisser



Download onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: