4500 jaar oude haven gevonden in Egypte

Rode Zee – Foto: CC/Kudak
In Egypte zijn resten gevonden van een haven van maar liefst 4500 jaar oud. Het gaat daarmee volgens de onderzoekers om de oudste haven die ooit is ontdekt. Dat meldt onder meer de Daily Mail.

De vondst is gedaan in het gebied genaamd Wadi Al-Jarf, ongeveer honderdtachtig kilometer ten zuiden van de Egyptische stad Suez. De haven werd ooit gebouwd aan de kust van de Rode Zee en is nu ontdekt door een team van een Frans archeologisch instituut.


De archeologen denken dat de haven ooit een van de belangrijkste havens van Egypte was en onder meer gebruikt werd voor het vervoer van koper en andere mineralen.

- advertentie -

Behalve resten van de haven zijn er ook zeer oude papyrusfragmenten gevonden met daarop teksten die een indruk geven van het dagelijks leven ten tijde van farao Cheops. Die regeerde van 2604 tot 2581 voor Christus.

Gerelateerde uitgaven:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: