Dark
Light

4500 jaar oude haven gevonden in Egypte

Auteur:
1 minuut leestijd

Rode Zee – Foto: CC/Kudak
In Egypte zijn resten gevonden van een haven van maar liefst 4500 jaar oud. Het gaat daarmee volgens de onderzoekers om de oudste haven die ooit is ontdekt. Dat meldt onder meer de Daily Mail.

De vondst is gedaan in het gebied genaamd Wadi Al-Jarf, ongeveer honderdtachtig kilometer ten zuiden van de Egyptische stad Suez. De haven werd ooit gebouwd aan de kust van de Rode Zee en is nu ontdekt door een team van een Frans archeologisch instituut.

De archeologen denken dat de haven ooit een van de belangrijkste havens van Egypte was en onder meer gebruikt werd voor het vervoer van koper en andere mineralen.

Behalve resten van de haven zijn er ook zeer oude papyrusfragmenten gevonden met daarop teksten die een indruk geven van het dagelijks leven ten tijde van farao Cheops. Die regeerde van 2604 tot 2581 voor Christus.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×