Dark
Light

Amerikaan bekent smokkel dinosaurus-skeletten

Auteur:
1 minuut leestijd

Tyrannosaurus Bataar
Een 38-jarige man uit Florida heeft bekend dat hij een groot aantal botten van dinsosaurussen naar Amerika heeft gesmokkeld. In veel gevallen ging het om vrijwel complete skeletten.

De Amerikaan, Eric Prokopi, werd onder meer aangeklaagd voor het importeren en verkopen van een vrijwel compleet skelet van een Tyrannosaurus Bataar. Daarnaast zou hij skeletten van een Saurolophus Angustirostris uit Mongolië en een skelet van een Oviraptor


uit China naar Amerika hebben gebracht. Het ging steeds om gestolen skeletten.

Het skelet van de zeventig miljoen jaar oude Tyrannosaurus Bataar, een neef van de Tyrannosaurus Rex, werd in mei van dit jaar in Amerika geveild voor een bedrag van ruim een miljoen dollar. Korte tijd later werd het skelet door de Amerikaanse overheid in beslag genomen nadat de Mongoolse regering had aangegeven dat het om een gestolen exemplaar ging.

Importeur en verkoper Eric Prokopi werd in oktober gearresteerd. In zijn huis werden veel skeletten van dinosaurussen aangetroffen. De man heeft inmiddels bekend dat hij gestolen skeletten importeerde. De rechter doet in april uitspraak in de zaak. De handelaar kan maximaal zeventien jaar cel krijgen.

×