Dark
Light

Broers Van Rossem bekijken actualiteit door bril van de geschiedenis

Auteur:
1 minuut leestijd
Vincent en Maarten van Rossem in Den Haag
Vincent en Maarten van Rossem in Den Haag - Foto: NTR

Op 30 augustus start een vijfdelig seizoen van De broeders Van Rossem, waarin Maarten en Vincent van Rossem afreizen naar verschillende steden en regio’s in Nederland. Tijdens hun bezoek verkennen ze de geschiedenis van de plek, waarbij ze verbanden leggen tussen het verleden en de actualiteit.

De broers bezoeken achtereenvolgens Emmen, Texel, Den Haag, Nijmegen en als laatste Wageningen: de plek waar ze zijn opgegroeid en de herinneringen voor het oprapen liggen.

Het programma is een vervolg op Hier zijn de Van Rossems. Door het overlijden van zus Sis is het programma in een nieuw jasje gestoken en draagt het een nieuwe naam.

Elke plaats die Maarten en Vincent van Rossem bezoeken is gekoppeld aan een specifiek thema, zoals energie, natuur of wonen. Dit seizoen gaan de historicus en architectuurhistoricus ook het gesprek aan met inwoners en betrokkenen. De broeders Van Rossem is vanaf 30 augustus 2023 te zien op NPO 2 om 20:30 uur.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×