Dark
Light

Collectie Zeg ‘ns Aaa en Oppassen!!! naar Beeld en Geluid

Auteur:
1 minuut leestijd
Titelkaart van 'Zeg 'ns Aaa' uit 1985
Titelkaart van 'Zeg 'ns Aaa' uit 1985 (CC BY-SA 3.0 nl - VARA - wiki)

Scenarioschrijver en acteur Chiem van Houweninge heeft een deel van zijn collectie overgedragen aan het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. De schenking bestaat onder andere uit audiovisueel materiaal, scripts, fotografie en draaiboeken van Zeg ‘ns Aaa en Oppassen!!!.

Beeld en Geluid vult dankzij deze schenking de collectie aan met nog ontbrekende afleveringen en unieke opnamen achter de schermen van de populaire comedyseries. Ook ontving het instituut het originele script van de eerste aflevering van Zeg ‘ns Aaa.

Chiem van Houweninge (1940) studeerde in 1969 af aan de Amsterdamse toneelschool. Tijdens zijn spel bij het Nieuw Rotterdams Toneel, het Amsterdams Toneel en het Publiekstheater legde hij zich steeds meer toe op het schrijven van televisiescenario’s. Van Houweninge is met name bekend van de succesvolle comedyseries Zeg ‘ns Aaa (1981 tot en met 1993, 2009) en Oppassen!!! (1991 tot en met 2003). Beide series wonnen een Gouden Televizier-Ring.

DVD: Zeg eens Aaa – Box

Intro van Zeg ‘ns Aaa

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.323 actieve abonnees)


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

Zelfde rubriek

×