/

David Rockefeller (1915-2017) – Bankier en filantroop

David Rockefeller (1915-2017) - Bankier en filantroop
David Rockefeller (1915-2017) - Bankier en filantroop

De Amerikaanse bankier en filantroop David Rockefeller is maandag op 101-jarige leeftijd overleden. De oudste miljardair ter wereld overleed in zijn huis in Pocantico Hills, een plaatsje in de staat New York.

David was de jongste kleinzoon van John D. Rockefeller (1839-1937), de eerste miljardair van de Verenigde Staten en volgens sommigen de rijkste man aller tijden. John D. Rockefeller vergaarde zijn rijkdom in de oliehandel. Diens zoon John. D. Rockefeller Junior (1874-1960) kreeg zes kinderen waarvan David de jongste was.

David Rockefeller leidde onder meer de JP Morgan Chase Bank. In 1998 ontving hij uit handen van president Bill Clinton de eremedaille Presidential Medal of Freedom aan Rockefeller, de hoogste onderscheiding voor burgers in de Verenigde Staten. De bankier stond bekend als een groot filantroop. Hij schonk onder meer grote bedragen aan het Museum of Modern Art, de Rockefeller Universiteit, Harvard en het Rockefeller Brother Fund.

Lees ook: John D. Rockefeller (1839-1937)
Boek: David Rockefeller – Memoirs

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden.

Honderden auteurs publiceerden al op Historiek. Bekijk hier wie

Doorzoek ons archief: