David Rockefeller (1915-2017) – Bankier en filantroop

De Amerikaanse bankier en filantroop David Rockefeller is maandag op 101-jarige leeftijd overleden. De oudste miljardair ter wereld overleed in zijn huis in Pocantico Hills, een plaatsje in de staat New York.

David was de jongste kleinzoon van John D. Rockefeller (1839-1937), de eerste miljardair van de Verenigde Staten en volgens sommigen de rijkste man aller tijden. John D. Rockefeller vergaarde zijn rijkdom in de oliehandel. Diens zoon John. D. Rockefeller Junior (1874-1960) kreeg zes kinderen waarvan David de jongste was.

David Rockefeller leidde onder meer de JP Morgan Chase Bank. In 1998 ontving hij uit handen van president Bill Clinton de eremedaille Presidential Medal of Freedom aan Rockefeller, de hoogste onderscheiding voor burgers in de Verenigde Staten. De bankier stond bekend als een groot filantroop. Hij schonk onder meer grote bedragen aan het Museum of Modern Art, de Rockefeller Universiteit, Harvard en het Rockefeller Brother Fund.

Lees ook: John D. Rockefeller (1839-1937)
Boek: David Rockefeller – Memoirs

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: