Dark
Light

De brandweer in stripverhalen

Auteur:
1 minuut leestijd

Fragment uit Agent 327
In het Brandweermuseum in Wassenaar is sinds kort een tentoonstelling te zien rond de ‘veelzijdigheid van de brandweer in stripverhalen’.

In stripverhalen komen allerlei facetten van het dagelijks leven aan bod. Zo ook de brandweer. In Wassenaar zijn de komende striptekeningen te zien waarin de brandweer een rol speelt. Het Brandweermuseum:

De tentoonstelling geeft een beeld van de veelzijdigheid van de brandweerin stripverhalen en van de manier waarop de striptekenaars de werkelijkheid verbeelden. Dat is te zien in bekende en in minder bekende verhalen, daarin is ook te zien hoe rijk en veelzijdig de stripwereld is en hoe zorgvuldig de tekenaars zich vaak documenteren.

Hoofdthema van de tentoonstelling is strips en de werkelijkheid. Te zien zijn onder meer fragmenten van stripverhalen over de thema’s: blusemmers, handspuiten, stoombrandspuiten, redvoertuigen, blusvoertuigen, blusvliegtuigen en vliegveldvoertuigen.

Aan bod komen zeer uiteenlopende strips. Het museum: Van Lucky Luke tot Elsje, van Oom Wim tot January Jones, van Tom Poes tot Thomas Pips, van Nero tot Jommeke, van Robbedoes tot Donald Duck, van Philip en Francis tot De Smurfen, van Suske en Wiske tot Bessy en van Storm tot Agent 327. De tentoonstelling loopt van 15 januari tot 25 maart 2012. Vanaf begin april is de tentoonstelling daarna nog te zien zijn in het Nationaal Brandweer Museum in Hellevoetsluis.

×