Tijdens een onderzoek naar stripverhalen over de Holocaust is een tot nu toe onbekende strip gevonden van de Amerikaanse tekenaar August M. Froehlich. Deze strip uit 1944 is vermoedelijk een van de eerste pogingen tot het verbeelden van wat zich in de concentratiekampen heeft afgespeeld.
Wanneer iemand je toeroept dat je een ‘minkukel’ bent, is dat geen compliment. WHoe komen we aan dit bijzondere scheldwoord?
Bespreking van het tweede deel van Yuval Noah Harari's graphic novel over de geschiedenis van de mens, getiteld 'De pijlers van de beschaving'.
De term rataplan doet bij veel mensen een belletje rinkelen. Sommigen denken bij het horen van rataplan meteen aan de gelijknamige hond van de cowboyheld Lucky Luke, de man die sneller schiet dan zijn schaduw. Maar naast Rataplan als naam voor een striphond, betekent het begrip nog iets anders.
Een erudiet 'scheppingsverhaal' dat met vaart geschreven is, maar zonder een loopje te nemen met onzekerheden, die voor zo’n lange periode onvermijdelijk opduiken.
De Franse schrijver en humorist René Goscinny is vooral bekend van zijn scenario's voor de reeksen Asterix en Lucky Luke. Een beknopte biografie.
Tegenwoordig is de strip beter bekend als ‘Het Eiland Amoras’. Oorspronkelijk werd hij echter uitgebracht als ‘Op het Eiland Amoras’. De eerste editie uit 1947 werd gedrukt in zwart wit.
De gruwelijke oorlog betekent het einde van de mensen, zo vertelt een eekhoorn zijn kleinkinderen. Het zijn de kleine diertjes die een nieuwe beschaving beginnen.
Wie kind was in de jaren tachtig, herinnert zich misschien een tekenfilmserie over het menselijk lichaam: "Er was eens...de Mens".
Op 13 september 1952 verscheen er voor het eerste een Jip en Janneke-verhaal in de krant Het Parool.
In 1938 probeerde Joseph P. Kennedy (1888-1969) – alias Joe Kennedy, de vader van John F. Kennedy – de eerste Iers-Amerikaanse president van de Verenigde Staten te worden.
Op 10 januari 1929 verschijnt er voor het eerst een aflevering van Kuifje in de jeugdbijlage van het blad 'Le Vingtième'.
In Doorn wordt vrijdag een stripboek gepresenteerd over Wilhelm II, de Duitse keizer die aan het eind van de Eerste Wereldoorlog naar Nederland vluchtte.
“Door de makers van Logicomix” staat er op het omslag van het stripverhaal Democratie, en die aanbeveling was genoeg om het mee te nemen.
Toby Vos was 26 jaar toen ze in 1944 begon aan het beschrijven en vooral illustreren van haar ervaringen in de laatste oorlogsjaren (en daarna).
De strips van Marc Sleen zijn zowel door generaties Vlaamse kinderen als door menig volwassene steeds bijzonder goed onthaald.
Het bedrijf ging zich bezighouden met het maken van tekenfilms. De eerste echt grote hit werd in 1928 gescoord met 'Mickey Mouse'.
Op 13 oktober 1958 werd Beertje Paddington geboren. Althans, op die dag maakte het grote publiek voor het eerst kennis met hem.
De krant werd opgericht door Henry J. Raymond en George Jones en heette aanvankelijk 'The New-York Daily Times'.
Op 19 juni 1978 verschijnt de eerste Garfield-strip van de Amerikaanse striptekenaar Jim Davis. De strip, die wereldberoemd zou worden, gaat over de kat Garfield, zijn baasje Jon Arbuckle en de hond Odie.
Deze nieuwste uitgave van Suske en Wiske speelt zich af in het 's-Hertogenbosch van de Late Middeleeuwen en draait helemaal om kunstenaar Jeroen Bosch.