Vergeten strip uit 1944 toont gruwelen gaskamers

Tijdens een onderzoek naar stripverhalen over de Holocaust is een tot nu toe onbekende strip gevonden van de Amerikaanse tekenaar August M. Froehlich. Deze strip uit 1944 is vermoedelijk een van de eerste pogingen tot het verbeelden van wat zich in de concentratiekampen heeft afgespeeld.

De hele rataplan – Betekenis en herkomst

De term rataplan doet bij veel mensen een belletje rinkelen. Sommigen denken bij het horen van rataplan meteen aan de gelijknamige hond van de cowboyheld Lucky Luke, de man die sneller schiet dan zijn schaduw. Maar naast Rataplan als naam voor een striphond, betekent het begrip nog iets anders.

De schepping volgens Yuval Noah Harari

Een erudiet 'scheppingsverhaal' dat met vaart geschreven is, maar zonder een loopje te nemen met onzekerheden, die voor zo’n lange periode onvermijdelijk opduiken.

Rare jongen, die René Goscinny

De Franse schrijver en humorist René Goscinny is vooral bekend van zijn scenario's voor de reeksen Asterix en Lucky Luke. Een beknopte biografie.

De dagboeken van Toby Vos

Toby Vos was 26 jaar toen ze in 1944 begon aan het beschrijven en vooral illustreren van haar ervaringen in de laatste oorlogsjaren (en daarna).

1 2 3 5