Dark
Light

Strips

Berichten over strips, stripboeken en spotprenten. Bijvoorbeeld over historische strips maar ook veilingen van bijzondere exemplaren van beroemde strips.
Gedachten

Een idee-fixe en een klein wit hondje

Een “idee-fixe” is een psychologische term die wordt gebruikt als aanduiding voor een dwangmatig, obsessief idee of een waanovertuiging. Een bekend klein witte hondje uit de stripserie Asterix heeft een naam die is afgeleid van het woord: Idéfix.
1 minuut leestijd
Als je begrijpt wat ik bedoel - Detail van de filmposter

Veertig jaar geleden verscheen Olivier B. Bommel op het witte doek

“De een houdt van asperges, de andere van Parijs, de derde van vioolmuziek, maar ik houd van…” Wie niet weet welk woord in deze liedtekst ontbreekt, heeft waarschijnlijk nooit de tekenfilm 'Als je begrijpt wat ik bedoel' uit 1983 gezien. Het was de eerste en is nog altijd vrijwel de enige in Nederland geproduceerde avondvullende animatiefilm voor jong en oud.
11 minuten leestijd
Rotzooi - De hele rataplan

De hele rataplan – Betekenis en herkomst

De term rataplan doet bij veel mensen een belletje rinkelen. Sommigen denken bij het horen van rataplan meteen aan de gelijknamige hond van de cowboyheld Lucky Luke, de man die sneller schiet dan zijn schaduw. Maar naast Rataplan als naam voor een striphond, betekent het begrip nog iets anders.
2 minuten leestijd
1 2 3 10

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.323 actieve abonnees)


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

×