Dark
Light

Groot Apple-museum opent later dit jaar in Polen

Auteur:
1 minuut leestijd
Twee oude Apple-computers
Twee oude Apple-computers (CC BY-SA 4.0 - © Benoît Prieur / Wikimedia Commons - wiki)

Liefhebbers van Apple-producten en computergeschiedenis kunnen later dit jaar terecht in een groot Apple Museum in Polen. Het nieuwe museum wordt gevestigd in de historische Norblin Factory in Warschau.

Naar eigen zeggen herbergt het nieuwe museum straks de meest complete en grootste Apple-collectie ter wereld, met onder meer (oude) computers, laptops, accessoires, telefoons, software, randapparatuur en multimediadragers. Het te openen museum heeft een oppervlakte van 320 vierkante meter en leidt bezoekers via een tijdlijn door de geschiedenis van Apple. Deze reis begint bij een werkende replica van de Apple I, met op het moederbord en de handleiding een handtekening van Steve Wozniak, een van de oprichters van Apple.

Een deel van de collectie was eerder te zien in de Poolse stad Piaseczno. Vanwege de omvang was de eigenaar echter op zoek naar een grotere locatie en die werd in Warschau gevonden. Het nieuwe museum bevat verschillende interactieve elementen. Ook kunnen verschillende van de tentoongestelde apparaten door bezoekers ter plekke getest worden. Het museum wordt komend najaar geopend.

Video: The history of Apple

Boek: The Apple Revolution

×