Op 22 februari 1996 kreeg Nederland zijn eerste echte online zoekmachine: Ilse. De zoekmachine moest het surfen in deze begintijd van het publieksinternet wat makkelijk maken.
De collectie bestaat uit homepages die Nederlanders zelf maakten over onderwerpen die zij belangrijk vonden, in een tijd waarin online publiceren nog helemaal nieuw was.
Ada Lovelace, dochter van de romantische Engelse dichter Lord Byron, noemde zichzelf de ‘bruid van de wetenschap’ want ze ontwikkelde – ruim honderd jaar voor de computer gefabriceerd werd – een eerste computerprogramma. Een visionaire vrouw.
Op 7 augustus 1980 werd de eerste publieke onlinedienst in Nederland gelanceerd. De dienst, gebaseerd op basis van Britse teletekst-technologie, werd Viditel genoemd en ontwikkeld door PTT Telecom, dat de technische infrastructuur beheerde, maar ook de marketing van de dienst verzorgde.
Naar eigen zeggen herbergt het nieuwe museum straks de meest complete en grootste Apple-collectie ter wereld, met onder meer (oude) computers, laptops, accessoires, telefoons, software, randapparatuur en multimediadragers.
Een populaire mobiele app is WhatsApp. Dit moderne communicatiemiddel is in 2009 ontstaan in Californië in de Verenigde Staten. Een korte geschiedenis van een van de populairste social media-apps van dit moment.
De Amerikaan Christopher Latham Sholes ontwikkelde in de negentiende eeuw een van de eerste typemachines voor het brede publiek. Vandaag de dag is hij vooral bekend als de uitvinder van het ook in Nederland gebruikte QWERTY-toetsenbord.
Een e-boek was in feite een verzameling digitale pagina’s zonder kaft. Met het leesapparaat kon het elektronisch boek nu worden meegenomen en onderweg gelezen worden.
Op zaterdag 15 januari 1994 werd De Digitale Stad gelanceerd. Binnen zes weken rammelden er meer dan tienduizend gebruikers aan de poort van de virtuele stad.
De bedenker van de Control-Alt-Delete is David Bradley. Samen met enkele andere pioniers ontwikkelde hij in 1981 de IBM-pc, een revolutionaire kleine computer voor individueel gebruik.