Groot Apple-museum opent later dit jaar in Polen

Naar eigen zeggen herbergt het nieuwe museum straks de meest complete en grootste Apple-collectie ter wereld, met onder meer (oude) computers, laptops, accessoires, telefoons, software, randapparatuur en multimediadragers.

Korte geschiedenis van WhatsApp

Een populaire mobiele app is WhatsApp. Dit moderne communicatiemiddel is in 2009 ontstaan in Californië in de Verenigde Staten. Een korte geschiedenis van een van de populairste social media-apps van dit moment.

Christopher Sholes en het QWERTY-toetsenbord

De Amerikaan Christopher Latham Sholes ontwikkelde in de negentiende eeuw een van de eerste typemachines voor het brede publiek. Vandaag de dag is hij vooral bekend als de uitvinder van het ook in Nederland gebruikte QWERTY-toetsenbord.

Geschiedenis van Control-Alt-Delete

De bedenker van de Control-Alt-Delete is David Bradley. Samen met enkele andere pioniers ontwikkelde hij in 1981 de IBM-pc, een revolutionaire kleine computer voor individueel gebruik.

Firato 1978: het begin van online publieksmedia in Nederland

Veertig jaar geleden, op 5 september 1978, begon de lange mars van de online publieksmedia in Nederland. In het acht-uurjournaal van de NOS maakte het Nederlandse televisiepubliek voor het eerst kennis met online. Vanaf de beursvloer van de consumenten-elektronicabeurs Firato in de RAI introduceerde televisieverslaggeefster Marijn de Koning de nieuwe

Wanneer is Google opgericht?

Wanneer is Google opgericht? Op die vraag geeft Google vandaag middels een speciale Doodle zelf antwoord: 4 september 1998. Bijzonder is echter dat Google de Doodle online zet op 27 september.