Dark
Light

Historisch pand Sprang-Capelle wordt weer woonhuis

Auteur:
1 minuut leestijd

De voormalige burgemeesterswoning
Een bekend historisch pand in Sprang-Capelle (Waalwijk) wordt binnenkort waarschijnlijk weer een woonhuis.

Het gaat om een villa aan de Nieuwevaart in Sprang-Capelle. Het pand werd in 1879 gebouwd voor een burgemeester die aan de Nieuwevaart in ’s Grevelduin residentie wilde houden. Oorspronkelijk lag er een sloot met een brug om het perceel, dat toen nog veel groter was dan tegenwoordig.Bekend is dat in de beroemde generaal Montgomery ooit in het pand logeerde.

De villa is momenteel in gebruik als kantoor, maar wordt binnenkort dus waarschijnlijk weer bewoond. Eigenaar Peter van Pinxteren laat weten dat de koop ‘in principe’ rond is.

Het is alleen nog wachten op een officiële verklaring van de gemeente dat er woonbestemming op het pand rust.

Het historische pand is gekocht door Ad Biemans uit Sprang-Capelle. Hij is van plan de indeling van het huis stapsgewijs in oude glorie te herstellen. Dit aan de hand van foto’s die hij in het gemeentearchief van Waalwijk gevonden heeft. Voor de restauratie trekt hij enkele jaren uit.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Recent gepubliceerd

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 52.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×