Mathijs Deen wint Halewijnprijs met ‘Over oude wegen’

Over oude wegen
Over oude wegen – Mathijs Deen
Het boek Over oude wegen van Mathijs Deen heeft de de Halewijnprijs 2018 gewonnen. Deze prijs wordt jaarlijks toegekend aan een “literair talent dat op grond van de kwaliteit van haar/zijn verschenen werk extra belangstelling verdient”.

Mathijs Deen (1962) is schrijver en radiomaker. Hij maakt documentaires voor VPRO Radio. Zijn verhalenbundel Brutus heeft honger werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs. In 2013 publiceerde hij De Wadden. In 2016 verscheen een heruitgave van zijn roman Onder de mensen.

Vorig jaar verscheen zijn boek Over oude wegen, waarvoor hij nu dus is beloond met de Halewijnprijs. In het boek staat Deen stil bij oude Europese wegen, als symbool voor de nomadische Europeaan.

Bekijk meer over:

Nieuws

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden.

Honderden auteurs publiceerden al op Historiek. Bekijk hier wie

Doorzoek ons archief: