Dark
Light

NIOD ontwikkelt educatief spel over de Tweede Wereldoorlog

Auteur:
1 minuut leestijd
Wartime Stories, een educatief spel over de Tweede Wereldoorlog
Wartime Stories, een educatief spel over de Tweede Wereldoorlog

Samen met enkele partners heeft het NIOD een educatief spel over de Tweede Wereldoorlog en persvrijheid ontwikkeld. Het is de bedoeling dat het spel straks onderdeel wordt van een lespakket voor het voortgezet onderwijs.

In het educatieve spel, Wartime Stories, komen jongeren verschillende waargebeurde dilemma’s te staan. Kiezen ze bijvoorbeeld voor de vrijheid van meningsuiting of voor de levens van hun vrienden? Het eerste level van de game is sinds maandag gratis online te spelen.

De speler kruipt in de huid van een journalist en gaat op zoek naar waargebeurde verhalen uit de oorlog. Hierbij moet worden omgegaan met gevaar, gebrek aan informatie, loyaliteitsvragen en onzekerheid. Na het spelen van het level wordt gevraagd om in de eigen omgeving een verhaal over de Tweede Wereldoorlog te zoeken.

Oorlogsbronnen

De informatie in de game is volledig gebaseerd op bestaande interviews en archiefmateriaal als foto’s, video’s, audio en tekstdocumenten, die te vinden zijn via de NIOD-website www.oorlogsbronnen.nl. Het archiefmateriaal is verwerkt in nieuw beeldmateriaal.

Het eerste level van de game heeft op de oorlog en wordt woensdag officieel gepresenteerd. Hiermee start ook een nationale competitie. De lancering vindt officieel plaats op de middelbare scholen.


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

×