Oud-judoka Wim Ruska opgenomen in Hall of Fame

Wim Ruska
Wim Ruska
Oud-judoka Wim Ruska heeft een plek gekregen in de Hall of Fame van de internationale judofederatie IJF.

Wim Ruska, volgens velen de beste judoka die Nederland ooit voortbracht, won tijdens de Olympische Spelen van München (1972) twee gouden medailles. Deze bijzondere prestatie bracht hem destijds echter niet de roem die hij verdiende. De overwinning werd altijd overschaduwd door de aanslag op de Israëlische ploeg.

De oud-judoka werd ook zeven keer Europees kampioen en vele malen nationaal kampioen.

De olympisch kampioen werd gehuldigd tijdens een ceremonie voor aanvang van het wereldkampioenschap in Rio de Janeiro. Ruska was hier zelf niet aanwezig. Zijn vrouw Elisabeth nam de prijs namens hem in ontvangst.

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: